‘Groot compliment voor supporters Utrecht en VVSB"

‘Groot compliment voor supporters Utrecht en VVSB"

Met een brede glimlach loopt hij door de kantoorgang van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. Robert Junier, Supporterscoördinator van FC Utrecht. Vanwege het behalen van de bekerfinale, natuurlijk. Maar zeker ook vanwege de geslaagde sfeeractie die woensdagavond zorgde voor een Europees aandoende spelersopkomst. FCUtrecht.nl sprak met hem.
“Trots? Natuurlijk, enorm.” Junier straalt. “Je bedenkt gezamenlijk wat. Je tuigt het op. En dan is het afwachten. Dan is het uit je handen. Heb je er geen controle meer over. Dat iedereen dan zijn verantwoordelijkheid pakt en zijn papier de lucht inhoudt, fantastisch. Kippenvel”, kijkt de supporterscoördinator terug op de sfeeractie op de Zuidtribune. Bij de opkomst van de spelers werd op de lange zijde een rood-witte muur zichtbaar, waarbij de Utrechtse Domtoren een centrale positie innam en werden fakkels ontstoken over de gehele korte zijdes. “Dit was prachtige city-promotie. In meer dan 2 miljoen huiskamers kwam dit beeld binnen. Hier moet heel de provincie warm van zijn geworden", aldus Junier.

Met dank aan zo’n 35 vrijwilligers, die enorm veel eigen tijd hebben gestoken in het voorbereiden van de sfeeractie, werd ieder stoeltje voorzien van een papieren vel: rood, wit of zwart. “Ook collega’s, medewerkers van de club en stewards hebben hun handen uit de mouwen gestoken”, somt Junier op. “Dat is mooi. Het benadrukt het wij-gevoel. Belangrijk.”

Trots is Junier, die binnen de club de belangen van supporters behartigt, niet alleen op de geslaagde sfeeractie. “Iedere supporter heeft woensdagavond zijn verantwoordelijkheid genomen. Kijk hoe de spelers van VVSB van het veld gaan. Met een staande ovatie van ons Utrechtse publiek. Dan sta ik wel te genieten!”

VVSB weerhield FC Utrecht er lange tijd van een doelpunt te maken. “Dat is toch knap”, weet Junier. “Als je als amateurploeg voor het eerst in zo’n groot, uitverkocht stadion speelt, en dan zo voor de dag komt, dan is dat een compliment waard. Evenals dat het bewonderenswaardig is dat uit Noordwijkerhout zoveel mensen mee zijn gekomen. We hebben woensdag de sfeer gezamenlijk gemaakt.”

Op zondag 24 april staat FC Utrecht in De Kuip in Rotterdam tegenover Feyenoord dan wel AZ. “En ook dan doen we weer een beroep op de creativiteit en verantwoordelijkheid van onze supporters”, zegt Junier. “Ook dat moet een groot voetbalfeest worden.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht