Letschert: "Had er echt niet op gerekend"

Letschert: "Had er echt niet op gerekend"

Bondscoach Danny Blind verraste met Timo Letschert in zijn voorselectie voor de oefeninterlands tegen Engeland en Frankrijk. De verdediger van FC Utrecht had een plekje in de voorlopige selectie zelf ook niet zien aankomen.
"De trainer (Erik ten Hag, red.) riep me bij zich en vroeg me – na de tik van Mitchell te Vrede – hoe het met mijn oog was. Daarna zei hij dat de bondscoach hem had gebeld en ik bij de voorlopige selectie zit. Dat was wel even schrikken, want daar had ik echt niet op gerekend", zegt Letschert in De Telegraaf.

Het is een beloning voor Letschert wiens carrière in de lift zit. Bij zijn vorige clubs was te veel gedonder. "Ik was te opvliegerig", erkent de 22-jarige verdediger. "Ik heb nog steeds gif in mijn spel, maar kan het wel doseren." Hij noemt de geboorte van zijn zoon drie maanden geleden het keerpunt in zijn loopbaan.

"Ik ben heel gelukkig in mijn relatie. En dat heeft me nog meer innerlijke rust gegeven. Fysiek was ik al met mezelf aan de slag gegaan. En als je rust in je koppie hebt, gaat het voetballend ook steeds beter, omdat je vaak voor de goede oplossing kiest."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht