Letschert opgenomen in voorselectie Oranje

Letschert opgenomen in voorselectie Oranje

Bondscoach Danny Blind heeft zijn voorselectie voor de oefenduels met Frankrijk en Engeland bekend gemaakt. Opvallendste naam tussen de genomineerden is FC Utrecht-verdediger Timo Letschert. Ook AZ-goalgetterVincent Janssen en Ajax-back Mitchell Dijksmogen hopen op een definitieve uitverkiezing. Ron Vlaar keert na een lange afwezigheid terug.


Opmerkelijk is dus vooral dat de 22-jarige Letschert tot de groep behoort. De stopper is dit seizoen definitief doorgebroken in de Eredivisie. Hetzelfde geldt voor Janssen, die met name sinds de winterstop waanzinnig op dreef is voor AZ. Van de zeventien goals die hij dit seizoen maakte, produceerde de 21-jarige spits er elf sinds de hervatting in januari. Dijks, die een goede ontwikkeling doormaakt in Amsterdam, is de derde en laatste debutant.

Een opvallend afwezige is Robin van Persie, die ook eind vorig jaar voor al werd gepasseerd en dus (nog) niet terugkeert. PSV is met zeven spelers hofleverancier. De regerend kampioen staat Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Jetro Willems, Davy Pröpper, Jürgen Locadia, Luciano Narsingh en Luuk de Jong af. Oranje oefent op 25 maart in eigen huis tegen Frankrijk en gaat vier dagen later op bezoek in Londen, waar op Wembley het duel met Engeland wacht. Voor die tijd zullen er nog wel een aantal spelers afvallen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht