Labyad: "Lastige maanden achter de rug"

Labyad: "Lastige maanden achter de rug"

Zakaria Labyad voelt zich goed bij FC Utrecht. De aanvaller, die zaterdagavond zijn eerste goal maakte voor de club tijdens het uitduel met NEC (0-3), kende een moeizame start in de Domstad. Dat had onder te meer te maken met zijn fitheid. Labyad was aanvankelijk véél te zwaar. 
Volgens het Algemeen Dagblad deed de oud-speler van onder meer PSV en Vitesse tijdens zijn entree in stadion Galgenwaard denken aan een "kiloknaller". Spits Sébastien Haller zegt dat zijn collega "alle kenmerken van een topspeler vertoont". "Althans, zolang Zakaria zijn shirt aanhoudt", lacht de Fransman. 

"Natuurlijk heb ik lastige maanden achter de rug. Ik wil zo graag voetballen. Als het dan niet lukt, vreet dat aan je", zegt Labyad zelf. "Het optrainen is zwaar geweest, omdat ik constant op de rem moest trappen om blessures te voorkomen. Maar ik voel me inmiddels prima."

"De stijl van voetballen van Utrecht en de spelers die er rondlopen, spreken me aan. Ik ken trainer Erik ten Hag uit mijn PSV-tijd. Hij rust niet voor hij uit een speler het maximale heeft gehaald. Liefst maakt hij allemaal toppers van ons. Deze voetbalomgeving, in mijn eigen stad ook nog, is op dit moment prima voor mijn carrière."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht