Labyad balanceert op randje tijdens Utrecht-feest: "Je verlangt naar water"

Labyad balanceert op randje tijdens Utrecht-feest: "Je verlangt naar water"

Zakaria Labyad kreeg zondag niet veel mee van de "pitch invasion" in De Galgenwaard, nadat FC Utrecht een Europa League-ticket had veroverd. Ondersteund door twee mensen zocht hij de kleedkamer op.
Labyad was wit weggetrokken en kon nauwelijks nog op zijn benen staan. De reden: net als zijn ploeggenoten Yassin Ayoub en Nacer Barazite doet de middenvelder van Utrecht mee aan de Ramadan. Daardoor mocht hij voor, tijdens en na de krankzinnige wedstrijd tegen AZ, die 120 minuten duurde, niet eten en drinken.

Het had weinig gescheeld of Labyad was onwel geworden. Ayoub begrijpt wel dat zijn ploeggenoot het moeilijk had. "We kunnen heel goed zonder eten, maar na zo"n wedstrijd verlang je wel naar water", aldus Ayoub, die pas bij het ondergaan van de zon, om 21.49 uur, lost mocht, in De Telegraaf.

"Na de wedstrijd heb ik direct mijn vrouw gebeld om te vragen of ze boodschappen voor me wilde doen voor in de avonduren. Alles wat in me opkwam, heb ik opgenoemd. Maar er gaat eerst minimaal een liter of drie water in."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht