Kwintet FC Utrecht-doelpunten in oefenpartij

Kwintet FC Utrecht-doelpunten in oefenpartij

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd van 2016 in winst omgezet. In een vriendschappelijk treffen was het team vanmiddag (zaterdag) op Sportcomplex Zoudenbalch een maat te groot voor Jupiler League-topploeg FC Volendam: 5-1.

 
Zo overtuigend als de overwinning is die FC Utrecht boekt op FC Volendam - toch de winnaar van de eerste periodetitel in de Jupiler League dit seizoen -, zo overtuigend is ook de wijze waarop Andreas Ludwig de score opent. Als de eerste helft halverwege is schenkt de Duitser zich dankzij een handige beweging een kans en die verzilvert hij eigenhandig. Bekeken schiet hij de 1-0 tegen de touwen.

Joosten vindt Haller
Het is misschien wel de mooiste goal van de middag, al zijn de treffers van Sébastien Haller er twee die alleen al vanwege de loepzuivere uitvoering van de aanval ook om door een ringetje te halen. In beide gevallen is Patrick Joosten de aangever en Haller degene die op de juiste plaats op het juiste moment de bal het juiste zetje geeft. Het zorgt op een koud Sportcomplex Zoudenbalch voor de 2-0 en de 4-1.

Ayoub scoort
Haller fungeert bij de vierde goal van de middag - FC Volendam komt terug tot 2-1 via een door Mark van der Maarel van richting veranderd schot van Kevin van Kippersluis - als aangever. De Fransman zorgt ervoor dat de bal in het bezit komt van Yassin Ayoub. De ene jeugdinternational maakt dan af wat de andere heeft voorbereid: 3-1.

Boymans bepaalt de eindstand
Het slotakkoord van de wedstrijd wordt door Ruud Boymans verzorgd. De spits, die een dik half uur binnen de lijnen staat, verzilvert een rebound, zoals dat een centrumaanvaller betaamt: 5-1.

Dinsdag wederom oefenpartij
Met een kwintet aan doelpunten en een stevige zege sluit FC Utrecht zo de eerste trainingsweek van de nieuwe jaargang af. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag, die tegen de Volendammers ook jongeling Giovanni Troupée speelminuten liet maken, speelt dinsdag wederom een vriendschappelijke partij. Die dag, vanaf 13.00 uur en opnieuw op Sportcomplex Zoudenbalch, is SC Cambuur de tegenstander.

FC Utrecht - FC Volendam 5-1 (2-1)
23. Andreas Ludwig 1-0
30. Sébastien Haller 2-0
33. Mark van der Maarel (eigen doelpunt) 2-1
48. Yassin Ayoub 3-1
54. Sébastien Haller 4-1
89. Ruud Boymans 5-1

Toeschouwers: 650.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Ramon Leeuwin, Mark van der Maarel (57. Louis Nganioni), Timo Letschert, Chris Kum (80. Giovanni Troupée), Rico Strieder (60. Sofyan Amrabat, 66. Darren Rosheuvel); Sofyan Amrabat (57. Ruud Boymans), Yassin Ayoub, Andreas Ludwig; Patrick Joosten (71. Issa Kallon), Sébastien Haller (71. Bart Ramselaar).

Opsteling FC Volendam:
Hobie Verhulst (46. Jeroen Verhoeven); Ties Evers (59. Denzel Prijor), Henny Schilder (59. Daan Klinkenberg), Erik Schouten (59. Gijs Luirink); Jermano Lo Fo Sang (59. Randy Ababio); Rafik El Hamdi (51. Raoul Esseboom), Gerry Vlak (59. Nick Runderkamp), Dylan Mertens (59. Jack Tuijp); Genridge Prijor (59. Soufiane Lachmouchi), Guyon Philips (59. Bert Steltenpool), Kevin van Kippersluis (59. Hilal Ben Moussa).

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht