Kum hoopt na ontslagbrief toch bij FC Utrecht te blijven

Kum hoopt na ontslagbrief toch bij FC Utrecht te blijven

Christian Kum heeft de hoop op een langer verblijf bij FC Utrecht nog niet opgegeven. De verdediger ontving onlangs een ontslagbrief, maar volgens hem was dat niet meer dan een formaliteit
"Het is inderdaad puur formeel, anders moeten ze mijn contract tegen dezelfde voorwaarden met een jaar verlengen", aldus Kum tegenover Voetbal International. "Ik weet niet wat ze met mij willen. Het zal ook met de financiële situatie van de club te maken hebben, Utrecht moet wijs met het geld omgaan."

De dertigjarige Kum speelt sinds de zomer van 2014 voor FC Utrecht, dat zijn aflopende contract in eerste instantie dus niet heeft verlengd. Als het aan Kum ligt, komt daar nog verandering in. "Ik wil wel blijven, want ik heb het hier naar mijn zin." Een transfer is echter ook een optie. "Ik sta overal voor open."

De in Duitsland geboren Kum brak als profvoetballer door bij ADO Den Haag, waar hij tussen 2005 en 2012 deel uitmaakte van de hoofdmacht. Na twee seizoenen bij SC Heerenveen kwam Kum, die zowel centraal als links achterin kan spelen, bij FC Utrecht terecht. Daar speelde hij dit seizoen achttien wedstrijden.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht