Krijgt documentaire dan tóch een bevredigend einde

Krijgt de documentaire die bij FC Utrecht wordt gedraaid dan toch een happy end? De zege op ADO Den Haag (1-4) past in de goede jaargang 2021 van de Utrechters, die azen op de zesde plaats en play-offswinst.

Vanaf dag 1 dit seizoen staat FC Utrecht in de schijnwerpers, meer dan ooit. Een persinterviewtje na afloop van een doorsnee eredivisieduel? Reken er maar op dat er een beest van een camera van televisieproducent Southfields meedraait om wat sfeershots vast te leggen. In de kleedkamer, naast de immer aanwezige grootaandeelhouder Frans van Seumeren, in de heikele gesprekken rondom het vertrek van trainer John van den Brom: de camera’s waren er en dat moet aan het einde van de rit een documentaire van meerdere afleveringen opleveren die hoogstwaarschijnlijk op Videoland zal worden uitgezonden.

Het was natuurlijk een goed moment voor zo’n project: in het jaar van het 50-jarig bestaan. Dat werd afgetrapt met de ambitieuze uitspraken van Van Seumeren over een aanval op de top 3, die tot in den treure herhaald werden en in veel gevallen ook uit de context getrokken werden. Maar dat was ook weer logisch, want het was qua resultaten wel wat magertjes waar FC Utrecht mee kwam aanzetten in de beginfase van het seizoen. Cynici kregen volop munitie voor een gehaaide grap over die documentaire, die op dat moment nog vrijblijvend gedraaid was. Dat supporters Stadion Galgenwaard nauwelijks vanbinnen zagen, hielp ook niet mee.

Lees hier het volledige (premium) artikel op AD.nl


Janssen

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht