KNVB keurt finaleshirt FC Utrecht af

KNVB keurt finaleshirt FC Utrecht af

De KNVB heeft het shirt waarin FC Utrecht dit seizoen het bekertoernooi speelt afgekeurd voor de finale. Utrecht wilde net als in de eerdere rondes in het speciaal ontworpen blauwwitte "Elinkwijk-tenue" spelen, een ode naar de voorloper van de club die in 1970 fuseerde met stadsgenoten DOS en Velox tot één profclub.
Omdat Feyenoord echter thuis lootte voor de finale van zondag mogen de Rotterdammers in het eigen rood-witte thuistenue spelen. Het Elinkwijkshirt heeft dusdanige grote witte vlakken waardoor de tenues teveel op elkaar lijken, oordeelde de voetbalbond. Utrecht is inmiddels terug gegaan naar de tekentafel en ontwerpt een speciaal finaletenue dat wel de toets der kritieken kan doorstaan. 

Een woordvoerder van de KNVB zegt dat beide finalisten tegenwoordig wel vooraf elkaars tenue te zien krijgen. Dat wordt op de wedstrijddag nog eens beoordeeld door de scheidsrechter, in dit geval Björn Kuipers. 

Bij de laatste cupfinale van de Utrechters, in 2004, ontwierpen de Domstedelingen in het diepste geheim een hagelwit tenue met daarop de twee gewonnen bekers afgebeeld. Foeke Booy wilde op die manier FC Twente imponeren, dat dacht dat de Utrechters hun blauwe uitenue zouden dragen. Zelfs de Utrecht-spelers kregen het surprisetenue pas de avond voor de (gewonnen) finale te zien.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht