Justin Bieber en Borsato welkom in Galgenwaard

Justin Bieber en Borsato welkom in Galgenwaard

Stadion Galgenwaard wil de komende jaren meer artiesten en evenementen binnenhalen en regionale ondernemers binden. De EO Jongerendag, Justin Bieber en Marco Borsato zijn van harte welkom, laten Galgenwaard-directeur Jan Spelt en FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik weten.


De magere jaren van Galgenwaard zitten erop. De komende jaren willen de stadioneigenaar en bespeler FC Utrecht geld gaan verdienen in het stadion. Nu het faillissement is afgewend en de surseance van betaling na ruim vier jaar is beëindigd, ontvouwen Spelt en Van Schaik hun plannen, waarover deze week een samenwerkingsovereenkomst is getekend.  

Er zijn niet alleen plannen voor concerten en evenementen in Galgenwaard; binnen een jaar moet in het stadion een multifunctioneel business- en zalencentrum verrijzen. ,,Daartoe wordt het hoofdgebouw van het stadion grondig gerenoveerd"", zegt Wilco van Schaik. Maar ook gaat de club verder met de modernisering van de cateringpunten in het stadion, waarmee op termijn meer dan twee miljoen euro aan jaarinkomsten moeten kunnen worden verdiend voor de club bij wedstrijden en evenementen.  

Geen V&D-scenario
Het afgelopen jaar heeft FC Utrecht al anderhalf miljoen euro geïnvesteerd in de geluidsinstallatie, een deel van de catering in het stadion en renovatie van trainingscomplex Zoudenbalch. Het komende jaar wordt voor minstens eenzelfde bedrag geïnvesteerd in de renovatie van het stadion, aldus Spelt en Van Schaik. De stadiondirecteur en FC Utrecht willen beide profiteren van de extra inkomsten.  

Jan Spelt heeft volgens Wilco van Schaik een "V&D-scenario" voorkomen voor stadion Galgenwaard. ,,Door te blijven geloven in de kansen van het stadion en alle partijen aan tafel te houden is het stadion niet failliet gegaan.""

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht