Jong FC Utrecht wint bij De Graafschap

Jong FC Utrecht wint bij De Graafschap

Jong FC Utrecht heeft een even zwaarbevochten als belangrijke overwinning geboekt op Jong De Graafschap. In Doetinchem waren de Utrechters vanavond (maandag) met 0-1 te sterk voor de jonge Superboeren.
Het is bikkelen, het is werken, het is soms zwoegen, het gaat regelmatig hard. Het is alle hens aan dek zo nu en dan ook voor Jong FC Utrecht. Het is opstropen die mouwen en strijden. En dat is precies wat de ploeg van trainer/coach Robin Pronk doet tegen het fysiek sterke Jong De Graafschap.

Kranig
De Utrechters, spelend met een defensief hart dat bestaat uit de jeugdinternationals Thijmen Nijhuis (onder de lat), Giovanni Troupée (rechts in het centrum) en Jelle de Lange (links in de as), weren zich kranig tegen de Achterhoekers. Die met de jeugdinternationals Dean Koolhof (Nederland), Nathan Kabasele (België) en Piotr Parzyszek (Polen) daar een veel meer ervaren aanvallend centrum tegenover zetten.

Loukili scoort
Jong FC Utrecht heeft aan een handjevol kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen. Al is de enige treffer van de avond er geen die ontstaat uit een vloeiende aanval. Het is een penalty. Eentje die wordt veroorzaakt door keeper Eric Verstappen, die de door Sofyan Amrabat in de diepte gestuurde Issa Kallon onderuit kegelt. Marokkaans jeugdinternational Karim Loukili pakt de bal, schiet die binnen en beslist de partij: 0-1.

Geen scheurtjes
Al weet op dat moment niemand dat nog. Want er zijn dan nog dik 55 minuten te spelen. Daarin beukt Jong De Graafschap veelvuldig tegen de laatste linie van de ploeg uit de Domstad aan, maar is er geen haarscheurtje te ontdekken in de Utrechtse defensie. Alleen Kristoffer Vida is tot twee keer toe gevaarlijk. De eerste poging strandt op de vuisten van Nijhuis, de tweede keer eindigt de bal op de bovenkant van de deklat.

Tweede plek
Jong FC Utrecht blijft dankzij de drie in Doetinchem veroverde punten op de tweede plaats staan in de Beloftencompetitie. De formatie van Pronk heeft hetzelfde puntenaantal als koploper Jong AZ, maar het doelsaldo van de Alkmaarders is beter.

Jong De Graafschap - Jong FC Utrecht 0-1 (0-1)
35. Karim Loukili (strafschop) 0-1

Gele kaarten: Mart Raterink, Bart Straalman (beiden Jong De Graafschap) en Sofyan Amrabat (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 500.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling Jong De Graafschap:
Eric Verstappen; Thijs Bouma (86. Tom Klein Kranenberg), Mart Raterink, Bart Straalman, Tolgahan Cicek; Lion Kaak, Tom Menting (72. Mart de Jong), Dean Koolhof; Nathan Kabasele, Piotr Parzyszek, Kristoffer Vida.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Ruben Ligeon, Giovanni Troupée, Jelle de Lange, Louis Nganioni; Darren Rosheuvel, Sofyan Amrabat, Karim Loukili (69. Erwin de Groot); Issa Kallon, Rubio Rubin (86. Sylla Sow), Rodney Antwi (77. Hamza Boukhari).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht