Jong FC Utrecht vanavond naar Groesbeek

Jong FC Utrecht vanavond naar Groesbeek

Voor ploeg van trainer/coach Robin Pronk staat uitduel met Achilles’29 op het programma.

Het beloftenteam van FC Utrecht pakt vanavond (vrijdag) de Jupiler League-draad na een interlandonderbreking op in Groesbeek. Daar, op De Heikant, is Achilles’29 de tegenstander van de Utrechtse talenten. Er wordt in het Gelderse dorp om 20.00 uur afgetrapt.
Zeven punten uit de laatste vier partijen. Die scorekaart kan Jong FC Utrecht overleggen. En dan te bedenken dat twee van die vier wedstrijden uitduels met hoogvliegers FC Volendam en VVV-Venlo waren. In de reeks zaten ook twee potten die op eigen veld werden gespeeld. In Stadion Galgenwaard werden Fortuna Sittard (3-0) en Helmond Sport (1-0) verslagen door het Utrechtse talententeam.

 

Vorm

Met de recente vorm van de beloftenploeg van FC Utrecht zit het dus wel snor. De lijn zoals die tot nu toe wordt getrokken door de talenten uit de Domstad, is er één waarin stijging zit. Het is een even uitdagende als aangename missie te trachten die verder door te trekken voor de ploeg van trainer/coach Robin Pronk.

 

Vaak nét niet

Voor Achilles’29 is het dit seizoen vaak nét niet. De ploeg van trainer/coach Eric Meijers verloor met één doelpunt verschil van Fortuna Sittard, NAC Breda, FC Eindhoven, MVV Maastricht en SC Telstar. Tel daar twee iets ruimere (3-1 tegen SC Cambuur en 0-3 tegen VVV-Venlo) nederlagen en één afstraffing (7-1 tegen Jong Ajax) bij op en het plaatje van een tegenvallende seizoenstart is compleet. Helemáál als je dan ook in ogenschouw neemt dat het toernooi om de KNVB Beker ook al voorbij is, na een 3-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels.

 

Clubman en international

Tussendoor wonnen de zwart-witten uit Groesbeek één competitiepartij. Dat was nota bene tegen Helmond Sport, waar Meijers in het verleden werkzaam was. De Brabanders werden met 1-2 geklopt in het Lavans Stadion, waar de Gelderse goals werden gemaakt door Thijs Hendriks en Omid Popalzay. Daarmee zijn meteen twee van de meest in het oog springende Achilles’29-voetballers genoemd. Hendriks speelt sinds 2005 voor de club en is aanvoerder. Popalzay haalt met regelmaat het nieuws als international van Afghanistan.

 

Aftrap om 20.00 uur, volg het live

De wedstrijd Achilles’29 - Jong FC Utrecht begint om 20.00 uur. Niet langs de lijn in Groesbeek? Volg dan live het verslag via Twitter (@fcutrechtmatch) en/of stem af op FOX Sports, dat flitsen van de wedstrijd rechtstreeks op de buis brengt in het programma Voetbal op Vrijdag. Alle Jupiler League-samenvattingen, en dus ook die van Achilles’29 - Jong FC Utrecht, komen voorbij op Veronica vanaf 23.00 uur. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht