Jong FC Utrecht promoveert naar Jupiler League

Jong FC Utrecht promoveert naar Jupiler League

Jong FC Utrecht is kampioen van de Beloftencompetitie en speelt met ingang van het nieuwe seizoen in de Jupiler League. Het talententeam van de Utrechters speelde vanavond (maandag) op de laatste speeldag van de jaargang met 1-1 gelijk tegen Jong FC Volendam en dat was voldoende voor het pakken van de titel én de bijbehorende promotie.
Het is een last van heb ik jou daar die van de schouders van de beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk valt, een kwartier voor tijd. Hamza Boukhari is het die dan met een goed schot, na een mooie vooractie van Rubio Rubin, de 1-0 aantekent. En daarmee de partij én het kampioenschap beslist. Een zucht van verlichting gaat op dat moment door Stadion Galgenwaard, dat door zo’n 3.500 supporters wordt bezocht deze warme lenteavond.

Feest
Feest, groot feest. De spelers vieren het, samen met het publiek. Ze beseffen op dat moment allemaal: Jong FC Utrecht gaat het flikken. Jong FC Utrecht gaat promoveren naar de Jupiler League. Een unieke stap. Voor de club FC Utrecht, voor de provincie ook in feite. Jong FC Utrecht is met ingang van de nieuwe voetbaljaargang de op één na hoogst acterende voetbalploeg uit de provincie Utrecht. Alleen FC Utrecht’s eerste team, dat in de Eredivisie speelt, komt op een hoger niveau uit.

Titelstrijd
Een paar minuten voor tijd joekelt Nick Runderkamp namens Jong FC Volendam dan nog wel de 1-1 binnen, maar die treffer deert niet. De enige concurrent van Jong FC Utrecht staat op dat moment in Rotterdam namelijk met 2-1 achter tegen Jong Sparta. Jong AZ, vorige week nog geklopt door de Utrechters, buigt nu in Het Kasteel. Jong FC Utrecht pakt nog een bonuspunt tegen Jong FC Volendam, maar de titelstrijd is al gestreden.

"Jupiler League olé, olé"
Aanvoerder Darren Rosheuvel, met zijn 21 jaar de oudste speler van de Utrechters deze avond, krijgt uit handen van operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB de schaal die hoort bij de titel. Andermaal feest in Stadion Galgenwaard. ‘Jupiler League, Jupiler League, Jupiler League olé, olé’, klinkt het uit vele kelen vanuit de tribunes.

Jong FC Utrecht - Jong FC Volendam 1-1 (0-0)
77. Hamza Boukhari 1-0
86. Nick Runderkamp 1-1

Gele kaarten: Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Gijs Smal en Denzel Prijor (beiden Jong FC Volendam).

Rode kaart: 64. Sofyan Amrabat (Jong FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 3.500.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy, Darren Rosheuvel, Jelle de Lange, Tim Brinkman; Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati, Karim Loukili (88. Erwin de Groot); Rodney Antwi (54. Mitchell van Rooijen), Rubio Rubin, Hamza Boukhari (80. Bram van Eijk).

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef; Denzel Prijor, Nick Zeijlmans, Gijs Smal (80. Kevin Owusu Asare), Darryl Bäly (46. Randy Ababio); Gerry Vlak, Nick Runderkamp, Rodney Smorenberg (69. Alex Plat); Daniël van Son, Jordy Hilterman, Genridge Prijor.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht