Jong FC Utrecht gelijk tegen Almere City FC

Jong FC Utrecht gelijk tegen Almere City FC

Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen Almere City FC: 1-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht oogstte vanavond een punt. In Stadion Galgenwaard werd het 1-1 tegen Almere City FC.
Op en neer gaat het op ’t einde. Dan weer een invasie van blauwhemden voor het doel van Jong FC Utrecht, dan weer een stel naar een doelpunt zoekende rood-witten in sneltreinvaart richting de kooi van Almere City FC. Het levert kansen op, over en weer. Voor Odysseus Velanas bijvoorbeeld, wiens kopbal van de lijn wordt gehaald. En voor Hamza Boukhari, die met enkele schoten Chiel Kramer op de proef stelt. Maar ook voor Jasper Waalkens van de Almeerders, die tot twee keer toe vanuit zeer kansrijke positie stuit op de puik keepende Thijmen Nijhuis.


Geen kik
Goed, Nijhuis en Kramer geven in die slotfase dus geen kik. Dat betekent dat de beloftenploeg van FC Utrecht de punten deelt met Almere City FC, dé ploeg in vorm in de Jupiler League. Daarvan kun je zeggen dat ’t verdiend is. Over en weer zijn er kansen, beide ploegen laten er enkele onbenut en scoren er eentje. Remise, 1-1, fair enough.

Kickstart
Gyrano Kerk geeft de wedstrijd een kickstart. Na zeven minuten troggelt hij de bal af van linksback Paul Quasten van Almere City FC. Terwijl de Nederlands-Tsjechische verdediger de achtervolging op Kerk tevergeefs inzet, ziet hij hoe de aanvaller van de Utrechters de bal tegen de touwen roeit. Kerk, die een week eerder zijn contract tot medio 2019 verlengt, tekent in wat zijn zevende Jupiler League-optreden van dit seizoen is al voor zijn vierde treffer. Een uitstekend moyenne, een heerlijke start voor de Domstedelingen: 1-0.

Routine vindt routine
Een snelle dribbel ligt ook aan de basis van de tweede treffer die in een koud Stadion Galgenwaard wordt gemaakt deze avond. Sherjill MacDonald wordt in de diepte aangespeeld en profiteert van de ruimte die hij krijgt. De geroutineerde spits zet de bal voor en vindt een eveneens door de wol geverfde aanvaller: Rick ten Voorde. De voormalig Eredivisiespeler werkt de bal kort na de pauze binnen: 1-1.

Amusementswaarde
Vanaf dat moment zet het op een periodetitel jagende Almere City FC aanvallend een tandje bij, hetgeen resulteert in wat meer ruimte achterin bij de formatie van Jack de Gier. Doelpunten levert dat aan weerszijden niet meer op, al komt het de amusementswaarde van de partij wel ten goede.

Vrijdag: Jong FC Utrecht - FC Emmen!
Vrijdag is alweer de volgende wedstrijddag voor Jong FC Utrecht. Dan speelt het team van trainer/coach Robin Pronk een thuiswedstrijd op De Westmaat. FC Emmen is de tegenstander. De aftrap is om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht - Almere City FC 1-1 (1-0)
8. Gyrano Kerk 1-0
52. Rick ten Voorde 1-1

Gele kaarten: Rodney Sneijder (Jong FC Utrecht) en Damon Mirani (Almere City FC).

Toeschouwers: 741.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Tafari Moore, Menno Koch, Myenty Abena, Bram van Eijk (57. Ali Ulusoy); Darren Rosheuvel, Odysseus Velanas, Rodney Sneijder (69. Hamza Boukhari), Patrick Joosten; Gyrano Kerk (76. Maarten Peijnenburg), Rubio Rubin.

Opstelling Almere City FC:
Chiel Kramer; Gaston Salasiwa, Kaj Ramsteijn, Damon Mirani, Paul Quasten (30. Dyllan Lanser); Javier Vet (79. Silvester van der Water), Jeffrey Rijsdijk (46. Jasper Waalkens), Yener Arica; Rick ten Voorde, Sherjill MacDonald, Soufyan Ahannach.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht