Jong FC Utrecht boekt eerste zege

Jong FC Utrecht boekt eerste zege

Beloftenploeg in Stadion Galgenwaard met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard.

Jong FC Utrecht heeft de eerste driepunter in de Jupiler League binnen. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk was vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard een maatje te groot voor Fortuna Sittard. De subtopper uit Sittard werd met 3-0 verslagen door de Utrechters.
Splijtend. Dat is het enige juiste woord om de pass te omschrijven die Robin van der Meer geeft na een minuut of veertig spelen. Verdediger Luc Mares van Fortuna Sittard rukt op, verspeelt de bal en laat een gapend gat achter. Daarin duikt Gyrano Kerk en speelt Van der Meer de bal. Kerk, een ware plaag voor de Limburgers, schiet even overtuigend als knap de 2-0 tegen de touwen.


Beslist
Helemaal beslist is de pot dan nog niet, al komt de tik van de margeverdubbelaar overduidelijk wel hard aan bij de Limburgers. Trainer Ben van Dael past nog een dubbele wissel toe in de rust en krijgt daarmee voor een minuut of vijf de Schwung weer terug in de geel-groene gelederen, maar dat is dan ook dat. Toch blijft de marge van twee een vervaarlijke. Des te prettiger is het dat verdediger Maarten Peijnenburg, anderhalve minuut nadat hij Myenty Abena heeft vervangen, de 3-0 tegen de touwen jaagt. Nacer Barazite legt de bal vanuit een vrije trap bij de tweede paal neer en daar duikt de verdediger – kennelijk beschikkend over Torinstinct – helemaal vrij op. Raak. En: beslist!

Kerk
Halverwege de eerste helft opent Kerk de score. Op dat moment krijgt de Utrechtse overmacht daarmee volledig verdiend gestalte. Balverlies op eigen helft van Roald van Hout wordt door de talenten uit de Domstad met de zwaarste sanctie bestraft: een goal. Patrick Joosten krijgt de bal bij Kerk, die Leon ter Wielen het nakijken geeft (1-0).

Eén kans
In een eerder stadium krijgt Fortuna Sittard één dijk van een kans. Nog 0-0 staat het als de Duitse Nigeriaan Junior Torunarigha opduikt voor de Deense sluitpost David Jensen. De keeper van Jong FC Utrecht strekt zich volledig en duwt met de uiteinden van z’n handschoenen de bal over de achterlijn. Daarmee voorkomt hij dat de 204 meegereisde fans uit ‘Zitterd’ kunnen juichen.

Bijzonder
De overwinning van Jong FC Utrecht op Fortuna Sittard is er één met een historisch karakter, want het is de eerste zege van de Utrechtse beloftenploeg op het één na hoogste niveau. De driepunter zorgt ervoor dat de ploeg van Pronk oprukt van de twintigste – en laatste – naar de zeventiende positie in de Jupiler League.

Vrijdag alweer aan de bak
Lang tijd om te genieten van de overwinning is er voor de talenten uit Utrecht niet. Want: vrijdag wacht alweer de volgende partij. Die dag is het Kras Stadion de plaats van handeling en FC Volendam, de nummer drie van de ranglijst, de tegenstander.

Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard 3-0 (2-0)
23. Gyrano Kerk 1-0
41. Gyrano Kerk 2-0
82. Maarten Peijnenburg 3-0

Toeschouwers: 891.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Tafari Moore, Myenty Abena (80. Maarten Peijnenburg), Jelle de Lange, Robin van der Meer (62. Ali Ulusoy); Darren Rosheuvel, Odysseus Velanas, Patrick Joosten; Gyrano Kerk, Nacer Barazite, Kristoffer Peterson (79. Sylla Sow).

Opstelling Fortuna Sittard:
Leon ter Wielen; Christopher Braun, Ferry de Regt, Luc Mares, Marco Ospitalieri (80. Djibril Dianessy); Kamen Hadzhiev, Okan Kurt, Frank Wiafe (46. Stefan Askovski); Roald van Hout, Junior Torunarigha (46. Jordie Briels), Aziz Khalouta. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht