Jong AZ-uit: sleutelwedstrijd voor beloftenploeg

Jong AZ-uit: sleutelwedstrijd voor beloftenploeg

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) uit tegen Jong AZ. De wedstrijd tussen de twee ploegen die samen strijden om de titel in de Beloftencompetitie begint in het AFAS Stadion in Alkmaar om 18.30 uur.
Een cruciale partij. Dát is Jong AZ – Jong FC Utrecht. Het duel tussen de talententeams van AZ en FC Utrecht is er één waarbij de titel in de Beloftencompetitie op het spel staat. Met nog twee speeldagen voor de boeg staan beide teams vier punten los op nummer drie Jong Vitesse. En is het Jong AZ dat aan kop gaat, op basis van een beter doelsaldo dan de Utrechters.

Jupiler League-voetbal
De ploeg die kampioen wordt van de Beloftencompetitie vervolgt zijn weg met een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid – dat hangt namelijk ook af van de prestaties van de A- en B-junioren – in de Jupiler League komend seizoen. Het team dat naast de titel grijpt, komt na de zomerstop uit in de nieuw te vormen Tweede Divisie.

Plaatsing
Het spelen van Tweede Divisie-voetbal was waar Jong FC Utrecht voor ging, bij aanvang van deze jaargang. Op het derde niveau van Nederland treffen de veertien beste amateurclubs en de vier sterkste beloftenploegen elkaar; een mooi deelnemersveld. Nu, met nog twee partijen te gaan, is Jupiler League-plaatsing ook nog een reële optie. Als de ploeg van trainer/coach Robin Pronk wint van Jong AZ (vanavond) en vervolgens niet verliest van Jong FC Volendam (komende week in Utrecht), dan is dat een feit.

Dubbele remise
Eerder dit seizoen speelden Jong FC Utrecht en Jong AZ al twee keer tegen elkaar. Beide duels eindigden in een gelijkspel. De eerste remise (1-1 in november) werd uit de boeken gehaald omdat Jong FC Utrecht een niet-speelgerechtigde voetballer binnen de lijnen bracht. In de herkansing, in januari, werd het 2-2. Rodney Antwi schoot de Utrechters naar een 2-0 voorsprong, maar die hield geen stand. Zweeds international Muamer Tankovic bepaalde de eindstand op 2-2.

Gratis entree, live verslag
De wedstrijd wordt gespeeld in het AFAS Stadion en de entree is gratis. De poorten van de Molenaar-tribune gaan om 17.30 uur open. In Grand Café Van Gaal in het Alkmaarse stadion kan voor de wedstrijd gegeten worden. De partij begint om 18.30 uur en FC Utrecht doet vanuit Alkmaar via Twitter live verslag.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht