John van den Brom furieus na nederlaag FC Utrecht

Bij FC Utrecht, dat woensdag in de halve finale van de TOTO KNVB-beker Ajax ontvangt, kwam de 2-1 nederlaag bij hekkensluiter RKC Waalwijk hard aan. De ploeg van trainer John van den Brom was nog wel op voorsprong gekomen door een goal van Gyrano Kerk, maar nam in de tweede helft zo opzichtig gas terug, dat RKC via Sow en Darren Maatsen de wedstrijd naar zich toe kon trekken. „Dit is een kwalijke zaak. We mogen onszelf dit aanrekenen”, aldus een aangeslagen Mark van der Maarel.


FCU RKC (9)

FC Utrecht investeerde afgelopen zomer flink in de selectie en ziet voor zichzelf een rol weggelegd als uitdager van de topvier in de Eredivisie, maar onder Van den Brom blijft het op papier sterke elftal uiterst wisselvallig presteren. Vooral tegen de kleintjes is FC Utrecht erg gul. Tegen VVV-Venlo en RKC werden dit seizoen maar liefst tien punten verspeeld. Zonder deze vier misstappen had FC Utrecht met Feyenoord en PSV meegedaan om de derde plek. „Die rekensom maken wij zelf ook. Voor de vierde wedstrijd op rij trappen we in die valkuil. Dat is iets mentaals, want voetballen kunnen wij. Dat hebben we laten zien”, aldus Van der Maarel.

Volgens de routinier aan FC Utrecht-zijde was Van den Brom furieus na afloop. „Vanaf het moment dat wij op voorsprong zijn gekomen, heb ik een heel angstig elftal gezien, dat veel en veel te weinig energie erin gelegd heeft om de wedstrijd over de streep te trekken”, aldus de FC Utrecht-trainer, die erkent dat de uitglijder in Waalwijk geen incident is. „Het baart mij zorgen voor deze groep, omdat het niet de eerste keer is. Het zorgelijke vind ik, dat we niet in staat zijn om honderd procent te geven in een wedstrijd. De intrinsieke motivatie om een wedstrijd niet op deze manier te eindigen moet uit je zelf komen. Ik verwijt mezelf, dat het me niet lukt een elftal op te stellen, dat daartoe in staat is. Ik weet wat de jongens kunnen brengen in balbezit, maar je ziet wel dat we heel makkelijk door de ondergrens heen zakken. Dat past niet bij deze club, waarbij strijd altijd op één moet staan.”
 
Bron: Telegraaf

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht