Janssen: "Deze test goed doorstaan"

Janssen: "Deze test goed doorstaan"

De ervaren middenvelder Willem Janssen speelde vanavond (maandag) 45 minuten mee met Jong FC Utrecht, dat op bezoek bij Jong FC Twente met 0-2 won. Het was de rentree van Janssen, die op 17 oktober van het vorige jaar zijn laatste partij speelde. FCUtrecht.nl sprak in Hengelo met de geroutineerde middenvelder.
“Ik ben tevreden over mijn rentree”, aldus Janssen. “Vanavond viel ik met mijn neus in de boter. Tijdens de tweede helft was het namelijk echt een schakelwedstrijd. Ik heb lekker mijn duels gepakt. Het is fijn om 45 minuten in de benen te hebben.”

Draai vinden

Janssen kwam na de rust in de ploeg van trainer/coach Robin Pronk. Het was in het begin eventjes wennen voor de routinier. “Je warming-up is als invaller toch wat anders dan wanneer je in de basis begint. En je komt een al lopende wedstrijd in. Ik had er even voor nodig om mijn draai te vinden.”

"45 goede minuten"

Na een minuutje of tien, vijftien, ging Janssen wijzen. Coachen, sturen. Leek hij steeds beter in zijn sas te komen. “Ja, het ging steeds beter. Dit waren 45 goede minuten. Het is nu zaak dit verder uit te bouwen. Het begin is er.”

Opgewonden

En het begin is goed, vindt Janssen. “Het was fijn weer een wedstrijdvoorbereiding mee te maken. De hele dag heb ik naar deze wedstrijd toegeleefd. Goed om dat gevoel weer opgepakt te hebben. Ik was niet nerveus, maar opgewonden. Ik had heel veel zin in deze dag en ben blij dat ik deze test goed doorstaan heb.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht