"Ik wilde Ligeon afgelopen zomer al aantrekken"

"Ik wilde Ligeon afgelopen zomer al aantrekken"

Erik ten Hag heeft veel vertrouwen in Ruben Ligeon. De verdediger wordt van Ajax gehuurd om de defensieve zorgen bij de Domstedelingen weg te nemen.
Kevin Conboy, Sean Klaiber en Louis Nganioni zijn voorlopig uit de roulatie en ook Ramon Leeuwin raakte onlangs geblesseerd. Jeff Hardeveld is op de weg terug, maar nog niet wedstrijdfit. "Daarom wilde ik Ruben Ligeon erbij hebben", zegt trainer Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International.

Ligeon, vorig jaar op huurbasis spelend voor het gedegradeerde NAC Breda, moest dit seizoen de vaste rechtsback worden bij Willem II. De Amsterdammer kwam 
echter amper aan spelen toe onder coach Jurgen Streppel. Hij deed in de Eredivisie slechts vijf keer een beroep op de 23-jarige vleugelverdediger. FC Utrecht bood uitkomst. Ten Hag: "Ik wilde hem afgelopen zomer al aantrekken. Dat lukte toen niet, maar ik ben nog steeds heel positief over hem. Hij voldoet aan onze kwaliteitsnorm."

FC Utrecht had maandag de kans de financiële positie flink te verbeteren met transfers van doelman Robbin Ruiter (naar AZ) en verdediger Mark van der Maarel (Birmingham City). "Mijn standpunt is dat ik iedereen erbij wil houden, met name de sterkhouders. Voor Mark is al een tijd belangstelling, maar wij hebben alle verdedigers hard nodig gezien de blessures", aldus Ten Hag.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht