Huldiging FC Utrecht: busrit door de stad

Huldiging FC Utrecht: busrit door de stad

Als FC Utrecht op 24 april de KNVB-beker wint, krijgen de spelers de dag erna een rondrit door de stad. Dat hebben burgemeester Jan van Zanen en clubdirecteur Wilco van Schaik vrijdagmiddag bekend gemaakt. De bustocht op maandagavond eindigt bij stadion Galgenwaard.

De zegetocht zou tussen 18.30 en 20.00 uur langs de wijken voeren die traditioneel veel binding met FC Utrecht hebben. De exacte route staat nog niet vast. Op het plein voor de Galgenwaard krijgt het programma zijn hoogtepunt. Het plan is opgesteld door de gemeente, de politie, het openbaar ministerie en FC Utrecht. De supportersverenigingen hebben hun steun aan FC Utrecht toegezegd.

FC Utrecht voetbalt over ruim twee weken tegen Feyenoord. Die dag vertrekken driehonderd bussen naar Rotterdam. De club mocht bijna 18.000 kaarten verkopen voor de bekerfinale in De Kuip. Die zijn inmiddels uitverkocht. Als FC Utrecht wint worden in Utrecht zo"n 20.000 supporters verwacht om de overwinning te vieren.

In U Vandaag vertelde Van Schaik eerder deze week dat hij het liefst een rondvaart over de Utrechtse grachten had gezien. Het stadsbestuur kreeg de logistiek echter niet rond. Twaalf jaar geleden kreeg FC Utrecht na de bekerwinst ook een busrit door de stad.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht