Haller: Utrecht-fans zijn goed voor mij geweest

De laatste weken wordt de naam van voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller veelvuldig gelinkt aan grote topclubs. De Fransman speelt een voortreffelijk seizoen in de Bundesliga en maakte donderdagavond ook indruk in de Europa League tegen Internazionale (0-1 zege).


Haller

Hij voelt zich op zijn plek bij Eintracht Frankfurt, vertelde hij ELF Voetbal. "Het is de perfecte stap na mijn jaren in Nederland. Daar leerde ik overigens de Nederlandse taal niet omdat jullie toch allemaal Engels spreken, haha. De tijd in Nederland was heel mooi voor me, ik heb er veel kunnen leren en FC Utrecht paste perfect bij mij. Wel was het af en toe lastig dat ik niet precies wist hoe lang ik bij de club zou blijven. Uiteindelijk is het een heel goede en leuke periode geweest. Toevallig was ik vorig week nog even bij de wedstrijd van FC Utrecht tegen FC Groningen. Om eerlijk te zijn was het geen beste wedstrijd, maar het was heel fijn om weer even terug te komen bij de club en de fans. Zij zijn altijd heel goed voor mij geweest, wat ik enorm kan waarderen."

Eintracht Frankfurt speelt dit jaar goed voetbal en vorig jaar wist de club zelfs de beker te winnen in Duitsland. Daarmee lijkt de keuze voor de sterke spits perfect uit te pakken. "Na mijn jaren bij Utrecht wist ik dat mijn volgende stap de Bundesliga moest zijn. Het was voor mij van tevoren duidelijk dat deze competitie perfect bij mij past. Met Eintracht spelen we leuk en aanvallend voetbal: ideaal voor mij als spits. Ook het leven hier bevalt me goed. Frankfurt is weer wat groter dan Utrecht, de club heeft net als FC Utrecht fanatieke fans. Ik hoop dat we dit seizoen nog ver kunnen komen in de Europa League."

Naast de transfergeruchten waren er ook geruchten over een mogelijke kans voor Haller in het Franse nationale team. Die geruchten drukt hij voorlopig echter de kop in. "Het zou natuurlijk fantastisch zijn om voor het Franse team te mogen spelen. De concurrentie is daar zoals iedereen weet ontzettend groot, dus het zal niet makkelijk zijn. Laten we zien wat er gaat gebeuren."

Bron: Elfvoetbal

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht