Haller en Ajax drijven FC Utrecht in het nauw

Haller en Ajax drijven FC Utrecht in het nauw

Ajax heeft maximaal vijf miljoen euro over voor spits Sébastien Haller, die komende zomer vrijwel zeker vertrekt bij FC Utrecht. De Fransman zelf wil dolgraag naar Amsterdam. Zijn club heeft altijd acht miljoen als ondergrens genoemd. Met een vasthoudende strategie van Ajax en de spits kan FC Utrecht voor het blok worden gezet.
In zijn zoektocht naar "een stabiele club die altijd Europees speelt en liefst Champions League" is Ajax optie nummer 1 van Haller. 

FC Utrecht is niet op voorhand happy met die keuze. Een transfer naar Amsterdam ligt altijd gevoelig. Als Ajax en Haller zijn huidige werkgever in de tang nemen doordat de één laag biedt (Ajax) en de ander (Haller) volhardt in zijn voorkeur, kan dat de club flink veel geld schelen. 
Een transfer naar Duitsland, Engeland of Frankrijk, waar Haller op veel lijstjes staat, is voor de Utrechters veel lucratiever. Zeker als clubs uit de Premier League, de Bundesliga en Ligue 1 tegen elkaar op gaan bieden. 

Het is de vraag of dergelijke interesse überhaupt een rol gaat spelen nu Haller - die nog tot 2019 vastligt in Galgenwaard - zijn keuze lijkt te hebben gemaakt. De Amsterdammers hebben Hallers hoofd flink op hol gebracht, maar als onderdeel van het steekspel ook nadrukkelijk gezegd dat hij één van de kandidaten is. Hij kan gaan dienen als concurrent van Arek Milik of als (één van diens) opvolger(s). Vijf miljoen, is er bij gezegd, is zo"n beetje het maximale dat Ajax neertelt voor de spits die voor acht ton van Auxerre overkwam.  

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht