Hake: 'We speelden teveel op tachtig procent

Met nog drie wedstrijden te spelen kunnen de play-offs voor Europees voetbal FC Utrecht niet meer ontgaan. Na de zwaarbevochte 3-2 zege op Willem II gaat de ploeg van trainer René Hake in het restant van de competitie proberen om zo veel mogelijk thuisvoordeel af te dwingen.

FC Utrecht kwam tegen Willem II al in de vierde minuut via Sander van de Streek op voorsprong. Een monsterscore net als in Tilburg (0-6) leek in de lucht te hangen. Deze bleek echter uit, ook nadat Sven van Beek vlak voor rust in eigen goal kopte (2-0).

In de tweede helft vocht Willem II voor wat het waard was. FC Utrecht dat achterin met Emil Bergström en Tommy St. Jago problemen had met opbouwen - het mistte onder meer Willem Janssen - kwam zwaar onder druk te staan. Sebastian Holmén maakte de aansluitingstreffer. Nadat Kerk de marge weer op twee bracht bleef het tot het einde spannend toen Kwasi Wriedt 3-2 maakte.

In dienst van het team
Eljero Elia is weer fit en mocht in de basis starten, maar moest in dienst van de ploeg spelen en oogde daardoor ondanks een goede tweede helft wat flets. "Ik baal er wel van. Ik wil me graag bewijzen, maar dit is niet echt mijn spel. Ik blijf keihard werken om die positie te komen."

Lees en beluister hier het volledige artikel op rtvutrecht.nl


Hake

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht