Gretig FC Utrecht geklopt door kampioen

Gretig FC Utrecht geklopt door kampioen

Utrechters verdienen meer dan ze krijgen in Stadion Galgenwaard tegen PSV, dat met 1-2 wint.

Een gretig, sterk spelend FC Utrecht verloor vanavond (zaterdag) op eigen veld met 1-2 van PSV. De Eindhovenaren maakten tijdens de tweede helft een achterstand ongedaan in een sfeervol Stadion Galgenwaard.
Of het nu het roodwitte FC Utrecht bloed is dat door je aderen stroomt, of dat je gewoon voetballiefhebber bent; neutraal van aard. Het is genieten van het spel dat FC Utrecht speelt in Stadion Galgenwaard tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen. De combinaties lopen vlot, de rushes zijn vaak van het imponerende aard en kansen zijn er tegen de regerend kampioen de nodige.

Imposant
Wat FC Utrecht tegen PSV laat zien, zeker tijdens de eerste 45 minuten maar absoluut ook tijdens fases in de tweede helft, is simpelweg imposant. ‘Verrassend’, ‘fris’ en ‘gretig’ zijn woorden die worden genoemd door mensen die de ploeg aan het werk zien tegen PSV, dat zich met de Utrechtse dadendrang met regelmaat geen raad weet.

Goal
Dat na een kwartier voetballen op een heerlijke grasmat de eerste goal van het seizoen van FC Utrecht valt, is gezien het spelbeeld bepaald niet verrassend. Sofyan Amrabat, die als lopende speler op de linkerflank een puike partij speelt, staat aan de basis van de goal. Hij slingert de bal voor het doel en bij de tweede paal promoveert Haller de pass tot assist. De Fransman kopt de 1-0 tegen de touwen. Juichende supporters, tevreden gezichten.

Het roer om
Kampioen PSV gooit na de rust het roer om. Van stuurboord naar bakboord, van 4-3-3 – een aanpak die bepaald niet werkt tegen de Utrechters – naar 5-3-2. Amper vijf minuten is er na de break gespeeld als de bal tegen de touwen wordt gejaagd. Davy Pröpper haalt van buiten het strafschopgebied uit en plaatst de bal in de hoek (1-1).

Evenwicht
Er vormt zich dan een wedstrijd waarin twee teams te zien zijn die elkaar aardig in balans houden. Dan weer een fase van een X-aantal minuten waarin de ene ploeg domineert, dan weer een serie van aanvallen door het andere team. Interessant, mooi kijkspel. Met over en weer kansen. En een goal. Vanuit een vrije trap op dik twintig meter van het Utrechtse doel mikt de Uruguayaan Gastón Pereiro de bal in de hoek: 1-2.

Verdienen
De Domstedelingen zijn in de slotfase van de partij nog herhaaldelijk gevaarlijk. Via Rubio Rubin, Andreas Ludwig en in de laatste minuut, nadat bij een eerdere aanval zelfs keeper Robbin Ruiter mee naar voren is gegaan, ook nog via Haller. Maar ofwel er wordt niet met scherp geschoten, ofwel Jeroen Zoet doet waarvoor hij is ingehuurd door de Brabanders. Zoet en consorten zijn het daarom die de punten pakken, al verdient FC Utrecht er eigenlijk zeker één; misschien zelfs meer.

Op naar Friesland
FC Utrecht wacht nu een uitwedstrijd. En wel op vrijdag 12 augustus, in het Abe Lenstra Stadion, tegen sc Heerenveen. Het duel in Friesland begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

FC Utrecht - PSV 1-2 (1-0)
16. Sébastien Haller 1-0
51. Davy Pröpper 1-1
80. Gaston Pereiro 1-2

Toeschouwers: 16.329.

Gele kaarten: Daniel Schwaab en Luuk de Jong (beiden PSV).

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Sean Klaiber (43. Giovanni Troupée), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Rico Strieder (88. Kristoffer Peterson), Bart Ramselaar (73. Andreas Ludwig), Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub; Rubio Rubin, Sébastien Haller.

Opstelling PSV:
Jeroen Zoet; Joshua Brenet, Nicolas Isimat-Mirin, Héctor Moreno, Jetro Willems; Davy Propper, Andrés Guardado (76. Gastón Pereiro), Jorrit Hendrix; Steven Bergwijn (46. Daniel Schwaab), Luuk de Jong, Jürgen Locadia.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht