Goed voetbal, ruime zege

Goed voetbal, ruime zege

FC Utrecht in vriendschappelijke wedstrijd maatje te groot voor RKC Waalwijk: 4-0.

In een oefenwedstrijd legde FC Utrecht vanmiddag (donderdag) RKC Waalwijk over de knie. Het werd op Sportcomplex Zoudenbalch 4-0 voor de Utrechtse Eredivisionist.
Een wervelende actie van Gyrano Kerk, een soepele dribbel en afgemeten voorzet van Patrick Joosten en als klap op de vuurpijl een rake schuiver van Andreas Ludwig. De manier waarop FC Utrecht in een vriendschappelijk treffen een minuut of tien na de rust de 2-0 maakt tegen Jupiler League-ploeg RKC Waalwijk is tekenend voor de wedstrijd. Het is een attractieve pot, waarin twee teams tegenover elkaar staan die, ook al staan er dan geen punten op het spel, er vol voor willen gaan en verzorgd voetbal spelen.

Opgekomen Ulusoy trefzeker
Twintig minuten voor tijd is de 3-0 een feit. De ingevallen Kristoffer Peterson zoekt zijn directe bewaker Anass Najah op, geeft het Utrechtse RKC-talent het nakijken en zet de bal voor. Gyrano Kerk werkt het leer van dichtbij tegen de Waalwijkse invaller-doelman Abdel El Bahraoui aan en de mee opgekomen rechtsback Ali Ulusoy, ook al een invaller, geeft de bal het laatste zetje.

Van der Maarel kopt raak
In die fase heeft FC Utrecht weinig meer te dulden van RKC Waalwijk, dat na acht wissels te hebben doorgevoerd geen vat meer krijgt op het team van trainer/coach Erik ten Hag. Dat het een minuut voor tijd nog 4-0 wordt, is van het Utrechtse overwicht het logische gevolg. Verdediger Mark van der Maarel is het die het doelpuntenkwartet compleet maakt, door te profiteren van het feit dat de Waalwijkse sluitpost een voorgezette bal niet goed onder controle krijgt.

Aanvoerder Janssen opent de score
Van der Maarel maakt dus de vierde treffer en ook bij het eerste doelpunt, dat halverwege de eerste helft valt, is hij betrokken. De rechtsback komt mee op, krijgt de bal en zet die prima voor. Aanvoerder Willem Janssen, deze keer spelend als middenvelder, is er als de kippen bij om Etiënne Vaessen te verschalken (1-0).

Volgende duels: FC Twente-uit en Feyenoord-thuis
De volgende partij die voor FC Utrecht op de rol staat: FC Twente-uit. Dat duel is op zondag 20 november in de Grolsch Veste. Op zondag 27 november speelt het team van Ten Hag weer thuis. Dan is Feyenoord in Stadion Galgenwaard de tegenstander van de Utrechters. Voor beide duels is de kaartverkoop in volle gang.

FC Utrecht 4-0 RKC Waalwijk (1-0)
26. Willem Janssen 1-0
53. Andreas Ludwig 2-0
72. Ali Ulusoy 3-0
89. Mark van der Maarel 4-0

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin (46. Ali Ulusoy), Menno Koch, Kevin Conboy; Darren Rosheuvel, Willem Janssen (61. Kristoffer Peterson), Patrick Joosten (84. Jelle de Lange), Andreas Ludwig; Gyrano Kerk, Rubio Rubin (61. Nacer Barazite).

Opstelling RKC Waalwijk:
Etiënne Vaessen (69. Abdel El Bahraoui); Mohamed Mezghrani (61. Robby Ndefe), Anass Najah, Collin Seedorf, Mark Engberink (46. Moaad El Bahraoui); Philippe van Arnhem (44. Nikki Baggerman), Serginho Greene (26. Daan Rienstra), Kenny Anderson; Yesin Ben Mohamadi (61. Noel de Graauw), Mark Sifneos (46. Thomas de Man), Pieter Langedijk (69. Jari Koenraat). 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht