Geduld is een schone zaak!

Geduld is een schone zaak!

FC Utrecht verslaat Willem II in Tilburg dankzij een doelpunt in de blessuretijd: 0-1.

De eerste uitzege van dit seizoen van FC Utrecht is een feit. De Utrechters waren in het Koning Willem II Stadion dankzij een doelpunt van Sébastien Haller in de blessuretijd met 0-1 te sterk voor Willem II.
‘Hij valt nog’, denken de positivo’s in het Utrechtse uitvak in Tilburg. ‘Die goal, die gaat komen’. ‘Het wordt niks meer vanavond’, maken de minder optimistisch gestemde supporters zich zorgen. ‘Wij gaan die overmacht hier niet meer benutten’.

Geduld is een schone zaak
Nou, de positivo’s krijgen gelijk. Hij valt. In de blessuretijd. Dankzij goed doorzetten van Sébastien Haller. De Fransman troeft de Griekse doelman Kostas Lamprou af en maakt er 0-1 van. De keeper komt uit, Haller komt sneller in. Dan: kat in het bakkie. Een ongekend Utrechts overwicht wordt beloond. Geduld is een schone zaak, zo blijkt.

Wapenfeit
Het doelpunt van de Fransman is zonder twijfel het belangrijkste wapenfeit van de avond; dat is immers de treffer die ervoor zorgt dat Willem II met lege handen blijft en FC Utrecht drie punten mee naar de Domstad neemt. Het wellicht op één na meest voorname moment van de partij: de rode kaart die Willem II-clubtopscorer Fran Sol na een half uur spelen krijgt.

Sol exit
Sol trapt na op Nacer Barazite en dat ziet scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. De rode kaart voor de Spanjaard, die vijf van de zeven Willem II-goals maakt dit seizoen, is dikverdiend. En het spel verandert. Willem II zakt nog verder in, FC Utrecht neemt nog meer het initiatief.

Scoren, juichen en vertrekken
Het is FC Utrecht voor, FC Utrecht tussen en FC Utrecht na aan de Goirleseweg in Tilburg. De bal is vrijwel voortdurend in het bezit van de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag, die geduldig zoekt naar een haarscheurtje in de door de Tilburgers opgetrokken muur. FC Utrecht beukt, sjort, duwt, trekt en vindt uiteindelijk dat gaatje. Dat ene moment. En dan? Dan slaat de ploeg toe. Scoren, juichen, de laatste paar minuten doorkomen en dan: inpakken en wegwezen, met drie oh zo belangrijke punten op zak.

Woensdag: bekervoetbal in Stadion Galgenwaard
Woensdag wacht alweer de volgende uitdaging voor FC Utrecht. Die dag komt FC Groningen op bezoek in Stadion Galgenwaard. Bekervoetbal wordt er dan gespeeld. De partij begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Willem II - FC Utrecht 0-1 (0-0)
90+1. Sébastien Haller 0-1

Gele kaarten: Dries Wuytens, (Willem II), Rico Strieder, Giovanni Troupée, Robin van der Meer (FC Utrecht).

Rode kaart: 31. Fran Sol (Willem II).

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer.

Toeschouwers: 11.410.

Opstelling Willem II:
Kostas Lamprou; Freek Heerkens, Dries Wuytens, Daryl Lachman, Derrick Katuku Tshimanga; Anouar Kali, Erik Falkenburg (46. Dico Koppers), Funso Ojo; Jordy Croux, Fran Sol, Asumah Abubakar (71. Bartholomew Ogbeche).

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Mark van der Maarel (79. Sean Klaiber), Willem Janssen, Robin van der Meer; Rico Strieder, Sofyan Amrabat (68. Patrick Joosten), Yassin Ayoub, Nacer Barazite; Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht