Frans van Seumeren steekt hand in eigen boezem

Een roerige week in Utrecht eindigde met een 2-0 thuiszege op Heracles Almelo. Na de nederlaag bij Vitesse (1-0) werd de spelersbus opgewacht. In de dagen daarna is er volgens middenvelder Sander van de Streek vooral gesproken. Een opvallende spreker, die na afloop van het duel door niemand werd benoemd, was Frans van Seumeren.
 
De betrokken grootaandeelhouder laat zich zelden in de kleedkamer zien, maar stapte nu wél naar voren. Niet om de selectie een veeg uit de pan te geven, maar vooral ook om de hand in eigen boezem te steken. Het was Van Seumeren die begin dit seizoen de wens uitsprak de vaderlandse top aan te vallen. Een extreem ambitieuze doelstelling die na elk puntenverlies als een boemerang terugkwam.
 
In het gesprek met de spelersgroep legde de suikeroom uit dat die uitspraak voortkwam uit enthousiasme en niet bedoeld was om extra druk op te leggen. Tevens sprak hij nog maar eens het vertrouwen uit in de huidige selectie en trainer René Hake. De nadruk lag op commitment en vertrouwen op de ingeslagen weg.
‘We wilden en moesten een statement maken', licht Van de Streek toe. 'We hebben afgelopen week veel gesprekken gevoerd. Met supporters, de trainer en met de spelers. Gewoon de koppen even goed bij elkaar gestoken. Niet dat we alleen maar tegen elkaar hebben lopen blèren, maar we hebben gewoon goed gepraat met elkaar. Op het veld wilden we een statement maken en dat is gebeurd.’

Lees hier het volledige artikel op VI.nl


Advocaat

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht