Fortuna-FC Utrecht onzeker door politieacties

De politievakbonden hebben aangekondigd dat er geen politieinzet zal zijn rond de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht van aanstaande zaterdagavond. Ze roepen de burgemeester van Sittard op om de wedstrijd niet door te laten gaan.
Dat staat in een brief van de vakbonden die is gericht aan minister van Justitie en Veiligheid Fred Grapperhaus, Korpschef Erik Akerboom en de burgemeester van Sittard Sjraar Cox, die vanmiddag verzonden is.

#GeenCAOGeenVoetbal
De vakbonden voeren al maanden actie voor een betere CAO, maar de onderhandelingen leveren tot nu toe niet het gewenste resultaat, schrijven ze. Daarom voeren ze zaterdag opnieuw actie, onder de hashtag #GeenCAOGeenVoetbal.

Tijdens de wedstrijd in Sittard zal een vakbondsbijeenkomst worden georganiseerd, waardoor de dienstdoende agenten niet inzetbaar zijn.

Wedstrijd afgelast?
In de brief wordt verwezen naar eerdere geweldsincidenten tegen de politie tijdens de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen PSV op 18 augustus. Toen raakten meerdere agenten gewond, nadat ze door relschoppers bekogeld werden met rondslingerende bouwmaterialen. De vakbonden nemen het de gemeente kwalijk dat die bouwmaterialen nog altijd niet zijn opgeruimd, en zaterdag dus een nieuw risico vormen. 

De politie vindt dat het niet verantwoord is om de wedstrijd door te laten gaan, zolang zij hun acties houden. Ze roepen de gemeente dan ook om de wedstrijd af te gelasten en het publiek daar snel van op de hoogte te brengen. Het is niet duidelijk of de gemeente daar gehoor aan geeft.

Decibel
De vakbonden zeggen dat de agenten zaterdagavond wel inzetbaar zullen zijn voor andere incidenten, die niets te maken hebben met de voetbalwedstrijd.

Eerder voerde de politie ook actie tijdens het festival Decibel. Dat ging uiteindelijk gewoon door; de organisatie van het festival zette particuliere beveiligers in om het feest door te kunnen laten gaan.

Bron: RTL Nieuws 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht