FC Utrecht-eigenaar ziet pareltje: "Die gaat die investeringen wel opleveren"

FC Utrecht-eigenaar ziet pareltje: "Die gaat die investeringen wel opleveren"

Eigenaar Frans van Seumeren heeft het steeds beter op de rit bij FC Utrecht. Hoewel er nog voldoende werk aan de winkel is, komt de doelstelling om de Domstedelingen financieel gezond te maken steeds meer in zicht.
"Nog steeds moeten we voor 2,5 of 3 miljoen euro transfers maken om quitte te draaien, maar het grote gat is weg", zegt Van Seumeren in De Telegraaf. "Ik ben blij dat we er afgelopen winter voor hebben gekozen om Sebastien Haller binnenboord te houden. Gelukkig wilde Haller zelf niet naar Norwich, want wij waren rond. De fan Van Seumeren juichte na zijn aanblijven, maar de eigenaar Van Seumeren had graag eens een buffertje willen bouwen."

"We hebben het stadion en de begroting van een subtopper, maar de inkomsten van een middenmoter. We zijn zo zuinig mogelijk, maar willen qua begroting wel op een niveau blijven dat we tussen plek zes en twaalf kunnen voetballen. En zelfs dat is niet wat ik uiteindelijk wil. Dat is vijf tot acht", legt de zakenman uit. "We moeten meer geld binnenhalen. Het stadion zit nog steeds niet vol en dat is me een doorn in het oog."

Van Seumeren ziet wel dat Utrecht profijt heeft van de jeugdopleiding. "Van zo"n Timo Letschert die werd opgeroepen voor Oranje, kan ik genieten. En voor de uitstraling van FC Utrecht is dat fantastisch. Net als Bart Ramselaar en Patrick Joosten die hun debuut voor Jong Oranje maakten. De jeugdopleiding, waar we elk jaar 1,8 miljoen euro in steken, begint zijn vruchten af te werpen."

"We hebben elk jaar verlies geleden, maar wel gebouwd. Bartje (Ramselaar, red.) is bijvoorbeeld van de buitencategorie. Die gaat normaal gesproken die jarenlange investeringen wel opleveren", besluit Van Seumeren.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht