FC Utrecht wint op karakter van Vitesse

FC Utrecht wint op karakter van Vitesse

Op karakter boekte FC Utrecht vanmiddag (zondag) de vijftiende zege van het seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag versloeg Vitesse in GelreDome met 1-3.

 
Heel knap. Dat is het, wat FC Utrecht doet in Arnhem tegen Vitesse. Tegen een team dat strijdt om een plek in de play-offs om Europees voetbal, dat voor eigen publiek doet en op een 1-0 voorsprong staat halverwege door een doelpunt van publiekslieveling Guram Kashia. Kortom: tegen een ploeg die zo ongeveer alles mee heeft, na 45 minuten voetbal in Arnhem.

Ontmanteling
FC Utrecht? Dat speelt geen beste eerste helft. Maar richt zich na de break op. Zoals dat een sterke ploeg betaamt. Op karakter knokken de manschappen van Ten Hag zich terug in de partij. Krijgen de Utrechters kansen, nemen ze meer en meer het initiatief over van Vitesse. En buigen ze, in het laatste kwart van de partij, de boel volledig om. Vitesse? Dat wordt in een tijdsbestek van vijftien minuten ontmanteld door de ploeg uit de Domstad.

Breekijzer
Nacer Barazite is het die een kwartier voor tijd de eerste hobbel neemt. Op aangeven van Chris Kum werkt hij de bal in de verre hoek, buiten bereik van de prima keepende Eloy Room: 1-1. En tien minuten later? Dan is het Breekijzer Boymans die van zich doet spreken. Barazite slingert de bal voor, bij de tweede paal. En daar? Daar staat Boymans. Hij knikt de bal de verre hoek in, perfect geplaatst: 1-2.

1-3!
De beslissende goal wordt twee minuten voor tijd door Ramon Leeuwin gemaakt. De verdediger stuurt een door Andreas Ludwig voorgezette bal de hoek in, geen Vitessenaar die daar wat aan kan doen. Het net? Dat bolt. De fans? Zij juichen. De stand? 1-3.

AZ-thuis: een cruciale pot
Na 33 van de 34 speelrondes van het reguliere seizoen staat FC Utrecht op de vijfde plaats van de Eredivisie. Zondag staat de ploeg in Stadion Galgenwaard tegenover de nummer vier, AZ. De Alkmaarders hebben drie punten meer dan FC Utrecht. De nummer vier plaatst zich voor de voorrondes van de Europa League. Welke ploeg dat wordt, maken FC Utrecht en AZ in een rechtstreeks duel uit. Het team dat naast de vierde plek grijpt, is verzekerd van deelname aan de play-offs waarin wordt gestreden om een ticket voor de voorrondes van de Europa League.

Vitesse - FC Utrecht 1-3 (1-0)
30. Guram Kashia 1-0
74. Nacer Barazite 1-1
85. Ruud Boymans 1-2
88. Ramon Leeuwin 1-3

Gele kaarten: Renato Ibarra (Vitesse), Chris Kum en Ruud Boymans (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 18.121.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling Vitesse:
Eloy Room; Julian Lelieveld, Guram Kashia, Thomas Oude Kotte, Kosuke Ota (87. Izzy Brown); Marvelous Nakamba, Valeri Qazaishvili, Lewis Baker; Renato Ibarra, Dominic Solanke (73. Yuning Zhang), Milot Rashica.

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Patrick Joosten (57. Ruud Boymans), Andreas Ludwig, Bart Ramselaar (89. Willem Janssen); Nacer Barazite, Sébastien Haller.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht