FC Utrecht wil spijkers met koppen slaan

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam maakte dinsdagavond tot ver na middernacht het volksfeest mee dat losbarstte bij de Galgenwaard, nadat FC Utrecht ten koste van Vitesse het ticket voor de tweede voorronde van de Europa League veiligstelde (speeldata 25 juli en 1 augustus). De dag erop was Zuidam echter alweer vroeg op kantoor om te werken aan de selectie, die door de vroege Europese verplichtingen snel vorm moet krijgen.


Utrher

Met Justin Lonwijk heeft FC Utrecht de eerste versterking voor het nieuwe seizoen al binnen. De 19-jarige jeugdinternational kon bijtekenen bij PSV, maar kiest voor het sportieve perspectief bij FC Utrecht, waarvoor de middenvelder een driejarig contract met een optie voor nog een seizoen heeft ondertekend.

Het volgende grote target dat FC Utrecht wil halen, is het contracteren van Adam Maher. De transfervrije middenvelder (25) kan kiezen uit legio aanbiedingen, maar FC Utrecht heeft door de aanwezigheid van trainer John van den Brom een streepje voor. Van den Brom en Maher werkten dit seizoen succesrijk samen bij AZ. Ook mikt FC Utrecht op korte termijn op een aanvallende versterking.

Van de huidige selectie zullen de huurlingen Timo Letschert, Riechedly Bazoer en Michiel Kramer en de tegen Vitesse verdienstelijk keepende Nick Marsman sowieso vertrekken. Opvallend is de positie van spits Cyriel Dessers, die in januari verhuurd mocht worden en geen toekomst meer leek te hebben bij FC Utrecht, maar zich sterk heeft gepresenteerd in de play-offs.

,,Ik heb dit seizoen maar acht basisplaatsen gehad, maar wel zeven goals gemaakt. Ik denk dat dat een goed gemiddelde is”, aldus de Belgische spits. ,,Mij geeft dit alleszins hoop. Het zou heel mooi zijn als ik deze lijn kan doorzetten in het nieuwe seizoen. Ik heb nog niet met de nieuwe trainer gesproken, maar Jordy Zuidam gelooft heel erg in mij en laat dat ook merken. Ik hoop dat ik voor mezelf een beetje krediet heb gekocht voor deze zomer.”

Bron: Telegraaf

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht