‘FC Utrecht wil niet meewerken aan Ajax-feestje’

Als het even kan, wil FC Utrecht zondag in de Johan Cruijff Arena nog wat extra zout in de wonden van Ajax strooien na de dramatische uitschakeling van de Amsterdammers in de Champions League van afgelopen woensdag tegen Tottenham. Supporters en spelers van FC Utrecht willen  graag winnen in Amsterdam en Ajax afhouden van de landstitel. 


fcu ado (39)

Afgelopen week waren nog opvallend veel FC Utrecht-supporters mild en zelfs vriendelijk voor de Amsterdamse rivaal. Juichen voor Ajax in de Champions League ging veel supporters van Utrecht wat ver, maar er klonk respect en waardering voor de Europese prestaties van de Amsterdamse ploeg en uit een poll van het AD Utrechts Nieuwsblad bleek dat ook veel FC Utrecht-supporters de wedstrijd van Ajax gingen kijken. Maar nu het Ajax-sprookje in de Champions League voorbij is en de competitiewedstrijd Ajax-FC Utrecht zondag voor de deur staat, staan spelers en vooral de fanatieke supporters op scherp.

Extra strooiwagens met zout
,,Er rijden zondag extra strooiwagens met zout op de A2 van Utrecht naar Amsterdam’’, luidt een reactie van de Bunnikside op de fansite FC Utrecht.net.  Ruim 650 supporters van FC Utrecht steunen hun club zondag in het uitvak van de Johan Cruijf Arena. 

Ook bij de spelers leeft de wedstrijd. Timo Letschert, die zelf nog in de jeugd bij Ajax voetbalde, heeft er zin in. In een interview met SVFCU, afgenomen vóór de wedstrijd van afgelopen woensdag, liet hij weten: ,,Dat kan een mooie middag worden inderdaad. Naar die wedstrijd kijken we al een poos uit met z’n allen. De Arena zal volgepakt zijn, en het is aan ons het feestje te verpesten en er een Utrecht-feestje van te maken. Er is ook nog een hele kleine kans op plek vier, maar we hebben in elk geval al de play-offs gehaald.’’

Geschiedenis schrijven
Siege Postuma, vicevoorzitter van de supportersvereniging FC Utrecht denkt dat er wel degelijk iets te halen valt voor FC Utrecht in de Arena. ,,FC Utrecht kan geschiedenis schrijven door Ajax van de landstitel te houden. Bovendien kan het door een goed resultaat een positieve boost geven aan het slot van de competitie. Met een goed gevoel de play-offs in.”

Postuma denkt dat zondag het mentale aspect een grote rol gaat spelen. ,,FC Utrecht is een lastige tegenstander voor Ajax. Tegen ons verspelen ze doorgaans veel punten. Sommige Ajax-spelers denken misschien: ‘Het zal toch niet dat we na de uitschakeling in de Champions League nu ook nog de titel gaan verspelen.’ Als dat in die koppies zit, dan moet je daar nu gebruik van maken. Kort erop, fel de duels aangaan, blijven jagen en Ajax niet laten voetballen. Dat vindt Ajax niet fijn en dat is volgens mij de manier om een resultaat te halen in Amsterdam. Het is aan de spelers om geschiedenis te schrijven.”

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht