FC Utrecht wil kater van zich af spelen tegen ADO

FC Utrecht wil kater van zich af spelen tegen ADO

In ieder geval blijft één ADO-speler altijd positief: Tom Beugelsdijk. De Haagse cultheld verklaarde afgelopen zaterdag na de nederlaag bij PSV, dat hij een beter gevoel had dan na de verloren wedstrijd tegen FC Groningen. “Als blok stond het beter. Tegen Utrecht, NEC en Sparta gaan we punten pakken”, aldus de verdediger. Komende zondag komt FC Utrecht op bezoek in het Kyocera Stadion. Die ploeg was de laatste seizoenen een prettige tegenstander voor ADO, sinds 24 november 2013 verloor de ploeg namelijk niet meer van de Utrechters. Van de laatste vijf onderlinge wedstrijden wonnen de Hagenaren er twee en drie keer werd het een gelijkspel.
ADO snakt naar betere tijden. Beter, zoals het ging in het begin van het seizoen, waarin de Hagenaren uit de eerste vier wedstrijden liefst tien punten pakten. De meest optimistische ADO-fan dacht toen nog dat de punten zouden helpen om in 2017 “Europa in te gaan”. Inmiddels staat iedereen weer met beide benen op de grond en zien we dat ADO moet strijden tegen degradatie. Na die geweldige start, heeft het team van Zeljko Petrovic maar vier punten weten te verzamelen. Eerst tien uit vier en daarna vier uit tien. Samengevat; een bizar seizoen tot nu toe voor ADO. Afgelopen weekend maakte Beugelsdijk zijn derde goal van dit seizoen, evenveel als Havenaar, die zich niet zeker genoeg voelde om zelf een strafschop te nemen. Haagse fans zouden bijna een moord doen voor een treffer van hun Japanse spits, die sinds de mislukte Panenka tegen Heracles onzeker oogt en al 815 minuten zonder treffer is. Edouard Duplan is er bij ADO weer bij. Hij zat afgelopen weekend in Eindhoven een schorsing uit.

De meest recente wedstrijd tussen ADO en FC Utrecht dateert van 13 maart van dit jaar, het eindigde in een spectaculair 2-2 gelijkspel. Sébastien Haller scoorde met een mooie omhaal en Ruud Boymans zorgde voor de 2-0 ruststand, maar in de tweede helft zorgden Danny Bakker en Mike Havenaar alsnog voor een punt voor ADO. De ploeg van Erik ten Hag krijgt in Den Haag de kans om de kater van afgelopen weekend van zich af te spelen. Tot de 99ste minuut dacht FC Utrecht dat het koploper Feyenoord verslagen had. Toen echter scoorde oud-ADO-spits Michiel Kramer de geheel onverdiende 3-3. “Het voelt als een nederlaag”, zei Nacer Barazite dan ook na de wedstrijd. Utrecht raakte uit het ritme door de ernstige blessure van doelman Robbin Ruiter die heel ongelukkig neer kwam. Hij raakte bewusteloos en werd vervangen. Uiteindelijk blijkt de blessure relatief mee te vallen. De goalie heeft ‘slechts’ een gebroken sleutelbeen en zal niet meer spelen tot de winterstop. “Ik ben wel een deel van de avond kwijt in mijn geheugen. Ik heb de gebeurtenis terug gezien en het had allemaal veel erger gekund”, zegt Ruiter opgelucht. Zijn vervanger was David Jensen, die geen sterke indruk maakte. Feyenoord passeerde de sluitpost twee keer. Jensen start waarschijnlijk tegen ADO in de basis.

Zondag 4 december; 12:30 uur:

ADO Den Haag-FC Utrecht

Weetjes over de wedstrijd (Via Opta):

- Voorspelling volgens de experts van VIPVoetbalwedden.nl: winst ADO Den Haag 30%, gelijkspel 30%, winst FC Utrecht 40%

- ADO Den Haag won tien van de voorgaande 29 Eredivisiewedstrijden waarin FC Utrecht op bezoek kwam (G12, V7).

- De laatste twee Eredivisie-ontmoetingen tussen deze teams eindigden in een gelijkspel, voor het eerst sinds mei 1973 kan dit duel drie keer op rij in een gelijkspel eindigen (toen 4 keer).

- Over de laatste tien speelronden pakte ADO Den Haag minstens twee keer zo weinig punten (4) als elke andere Eredivisieploeg, terwijl FC Utrecht in die periode zestien punten vergaarde.

- ADO kreeg dit seizoen van alle teams de meeste goals tegen uit spelhervattingen (10).

- Sébastien Haller (35 goals) is de enige Fransman in de historie van de Eredivisie met meer doelpunten dan Edouard Duplan (33 treffers).

- Erik ten Hag voert dit seizoen zijn eerste wissel gemiddeld later door dan iedere andere Eredivisietrainer (68e minuut - gemiddelde is 59).

- Sébastien Haller (35 goals in 64 Eredivisieduels) heeft nog twee treffers nodig om Jacob Mulenga (37 doelpunten) bij te halen en in de top-10 van meest trefzekere FC Utrecht-spelers ooit terecht te komen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht