FC Utrecht verslaat SV Spakenburg

FC Utrecht verslaat SV Spakenburg

FC Utrecht legde vanmiddag (zaterdag) SV Spakenburg over de knie. Op De Westmaat gingen de profs met 3-0 winnen van de amateurs, die het duel organiseerden ter ere van hun 85-jarige bestaan.
Kijken. Nog even kijken. Bewegingen afwachten. En dan, vanuit een vrije trap aan de rand van de achterlijn, net buiten het strafschopgebied, de bal terugleggen op Nacer Barazite. Dat is wat Andreas Ludwig een minuut of tien voor tijd doet in het oefenduel met SV Spakenburg. Barazite bekroont de uitgekiende pass van zijn Duitse ploegmakker en schiet de bal door het midden van het doel binnen. De eindstand is daarmee een feit: 0-3.

Tot in de puntjes
De tot in de puntjes perfect uitgevoerde vrije trap is één van de hoogtepunten van het oefenduel dat de Tweede Divisonist ter gelegenheid van het 85-jarige bestaan heeft georganiseerd. Amper een minuut na het beginsignaal van de tweede helft is het ook even genieten. Kristoffer Peterson, kersvers in de ploeg, draait zijn directe bewaker dol en legt af op de eveneens net ingevallen Rubio Rubin. De Zweeds-Amerikaanse aanval levert de 0-2 op.

Haller opent de score
Na een dik halfuur spelen bolt op de blauwe zijde van De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg voor het eerst het net. Sébastien Haller is het die, al vallend, een door Issa Kallon voorgezette bal achter keeper Maurits Schmitz van De Blauwen weet te werken. En FC Utrecht daarmee, eindelijk toch wel, op een 0-1 voorsprong zet.

Ook kansen voor De Blauwen
In de beginfase van de partij zijn de meeste kansen voor SV Spakenburg. Het team van trainer Hans van de Haar verzuimt op voorsprong te komen, door missers van onder anderen Danny van den Meiracker. De ex-prof krijgt twee grote kansen, maar schiet niet met scherp. Naar mate de partij vordert, neemt het conditioneel, fysieke én voetbaltechnische sterkere FC Utrecht de teugels over en trekken de Domstedelingen ze steeds strakker aan. Dat levert de nodige kansen op, waarvan er uiteindelijk drie worden verzilverd.

De nul
Partij drie van deze voorbereiding is het en opnieuw kan er met groene stift een vinkje in het hokje ‘Clean Sheet’ worden gezet. FC Utrecht houdt op de kunstgrasmat in Bunschoten-Spakenburg de nul, net zoals het dat eerder doet in de duels met DESTO (4-0) en Borussia Mönchengladbach II (1-0).

De grens over
Komende week gaat FC Utrecht de grens over. En wel op dinsdag, met Herentals als bestemming. Daar speelt FC Utrecht tegen het in de Belgische Eerste Klasse B uitkomende Lierse SK.

Open Dag!
Maar eerst: de FC Utrecht Open Dag! Die is morgen (zondag) op het voorplein van Stadion Galgenwaard en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Niet alleen de Jupiler League-ploeg van Robin Pronk is aanwezig, maar natuurlijk ook hét vlaggenschip van trainer/coach Erik ten Hag!

SV Spakenburg - FC Utrecht 0-3 (0-1)
35. Sébastien Haller 0-1
47. Rubio Rubin 0-2
83. Nacer Barazite 0-3

Toeschouwers: 1.750.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling SV Spakenburg:
Maurits Schmitz (46. Richard Arends); Ralph Dua (67. Youri Koelewijn), Ismo Vorstermans (46. Sten Vreekamp), Eric Veerman (46. Tim van Halteren), Joey Belterman (72. Hans Hartog); Michael Lanting (46. Nick Tol), Tom Oostinjen (72. Michel Goossensen), Philip Ties (46. Niels Buijtenhuis); Mike Ahrens (46. Salim Amerzgiou), Danny van den Meiracker (67. Alen Custovic), Robby Holder (60. Armend Selimi).

Opstelling FC Utrecht:
Menno Heus; Giovanni Troupée (46. Ali Ulusoy), Willem Janssen (46. Maarten Peijnenburg), Jelle de Lange (46. Ramon Leeuwin), Tim Brinkman; Darren Rosheuvel (46. Rico Strieder), Karim Loukili (46. Mitchell van Rooijen), Sofyan Amrabat (46. Andreas Ludwig); Gyrano Kerk (46. Nacer Barazite), Sébastien Haller (46. Rubio Rubin), Issa Kallon (46. Kristoffer Peterson).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht