FC Utrecht verkoopt mondkapjes

Dat de trend vanuit Duitsland zou overwaaien naar Nederland, was eigenlijk direct al een gegeven toen minister-president Mark Rutte gisteren aankondigde dat mondkapjes vanaf 1 juni verplicht zijn in het openbaar vervoer. FC Utrecht strijkt als eerste Nederlandse profclub met de eer.


Galgenwaard

De club lanceerde vanmiddag een mondkapjeslijn, waarbij je twee stuks voor 9,99 euro kunt aanschaffen. De helft van de opbrengsten gaat naar de maatschappelijke tak van FC Utrecht. Het betreft een pre-order, waarbij de bestelling pas over twee weken op de deurmat valt. Op tijd voor 1 juni, dus. De club benadrukt dat het geen medisch mondmasker is en dat het alleen voor privégebruik is. Ook de nieuwe ov-regel gaat om privémaskers en niet om medische kapjes.

 De mondkapjesverkoop van voetbalclubs maakt al langere tijd furore in het buitenland, waar overheden sowieso veel stelselmatiger inzetten op het dragen van mondkapjes ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vele Duitse clubs verkopen ze; in België verkocht Club Brugge op de eerste dag van de verkoop liefst 37.500 kapjes.

De kans is groot dat ook in Nederland veel clubs het voorbeeld van FC Utrecht zullen volgen. Sparta, Heracles en Willem II zeggen al aanbiedingen van leveranciers op zak te hebben. Sparta ziet het als een optie om een bestelling te doen nu niet-medische mondkapjes toegepast gaan worden. Ook Vitesse overweegt een productie van mondkapjes met het clublogo, maar de Arnhemmers hebben daarover nog geen definitief besluit genomen. 
 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht