FC Utrecht trekt in play-offs aan het kortste eind

FC Utrecht trekt in play-offs aan het kortste eind

FC Utrecht staat na een seizoen waarin het vijfde werd in de reguliere competitie en de finale van de KNVB Beker speelde met lege handen. Dat is het pijnlijke gevolg van de verloren finalepartij van vanmiddag (zondag) tegen Heracles Almelo (0-2).
Bekijk hier onze foto"s

Kansen krijgt FC Utrecht diverse in het duel met de Heraclieden. Na zeven minuten denken de Utrechters zelfs op voorsprong te zijn gekomen als Willem Janssen na een vrije trap van Nacer Barazite de 1-0 tegen de touwen kopt. Hoewel de beelden doen vermoeden dat het een geldig doelpunt is, wordt de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Geen goal.

Bednarek aan de bak
Het lijkt FC Utrecht niet eens zo veel te deren. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag gaat gedecideerd op zoek naar de openingstreffer, die ervoor kan zorgen dat het team op rozen zit. Daarvoor krijgt het kansen, maar benut worden die niet. Dat geldt ook voor de mogelijkheden die Heracles Almelo krijgt. Goed keeperswerk van Filip Bednarek is zo nu en dan nodig.

Bruns opent de score
Heracles Almelo loert op de ruimtes die er ontstaan als de Utrechters ten aanval trekken en maakt daarvan uiteindelijk gebruik. Uit een stilstaande fase nemen de Heraclieden halverwege de tweede helft de voorsprong. Thomas Bruns schiet een afvallende bal in en via een Utrechts been verdwijnt het speeltuig tegen de touwen (0-1).

Gladon countert naar de 0-2
Vanaf dat moment weet FC Utrecht dat het een doelpunt nodig heeft om op z’n minst verlenging af te dwingen in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Die finale eindigt voor de Domstedelingen in mineur als op de counter Paul Gladon vijf minuten voor tijd genadeloos gebruik maakt van de ruimte die er is ontstaan. Vrij voor Bednarek knalt hij de 0-2 binnen. Heracles Almelo gaat Europa in, FC Utrecht blijft achter met lege handen.

Seizoen afgelopen
En zo komt er een even abrupt als weinig bevredigend einde aan een seizoen waarin FC Utrecht in zowel de competitie (AZ), het toernooi om de beker (Feyenoord) als de play-offs (Heracles Almelo) in een rechtstreeks duel met een directe concurrent om Europees voetbal aan het kortste eind trok. Voor alle betrokkenen zit er maar één ding op: de teleurstelling verwerken en met een rechte rug en goede moed het nieuwe seizoen in. Al lijkt dat misschien nu nog even heel ver weg.

FC Utrecht - Heracles Almelo 0-2 (0-0)
68. Thomas Bruns 0-1
85. Paul Gladon 0-2

Gele kaarten: Nacer Barazite (FC Utrecht), Joey Pelupessy en Ramon Zomer (beiden Heracles Almelo).

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Toeschouwers: 18.980.

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée (82. Rubio Rubin), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Sofyan Amrabat; Rico Strieder (71. Ruud Boymans), Andreas Ludwig, Nacer Barazite; Sébastien Haller, Patrick Joosten.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Robin Gosens; Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns (76. Peter van Ooijen); Jaroslav Navratil (90+2. Mark-Jan Fledderus), Wout Weghorst, Brahim Darri (60. Paul Gladon).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht