FC Utrecht stunt met komst Bazoer

Riechedly Bazoer (22) maakt het seizoen af bij FC Utrecht. De Domstedelingen huren de middenvelder voor een half jaar van VfL Wolfsburg. De ex-speler van Ajax speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor FC Porto.


Bazoer

Bazoer, geboren en getogen in Utrecht, hoopt zijn carrière in eigen land een nieuwe boost te geven. De middenvelder maakte begin 2017 de overstap van Ajax naar Wolfsburg. Bij die transfer was ongeveer twaalf miljoen euro gemoeid. Waar de international in zijn eerste half jaar praktisch alles speelde, zat hij in het seizoen 2017/18 voornamelijk op de bank. Begin dit seizoen werd hij verhuurd aan FC Porto, maar dat werd geen succes.
 
Bazoer had meerdere opties in grote competities, maar koos voor het verhaal van directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. De Domstedelingen waren lange tijd in de markt voor een aanvallende versterking, maar door de indrukwekkende ontwikkeling van Nick Venema én de terugkeer van Jean-Christophe Bahebeck, werd de focus verlegd naar het middenveld. Trainer Dick Advocaat is tevreden over de huidige invulling van zijn middelste linie, maar weet dat het bij blessures erg dun wordt.

De voorbije weken deed FC Utrecht er alles aan om Bazoer terug naar Nederland te halen. Uiteindelijk doet zowel werkgever Wolfsburg als de middenvelder zelf behoorlijk wat water bij de wijn om binnen het Utrechtse salarishuis te blijven.

FC Utrecht huurt Bazoer voor zes maanden, zonder optie tot koop. Met de komst van de zesvoudig international hoopt Advocaat een serieuze gooi te kunnen doen naar de vierde en misschien zelfs wel de derde plaats in de Eredivisie.

Bron: VI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht