FC Utrecht in slotfase langs Mönchengladbach II

FC Utrecht in slotfase langs Mönchengladbach II

FC Utrecht heeft vanavond (dinsdag) in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 gewonnen van de beloftenploeg van Borussia Mönchengladbach. Gyrano Kerk maakte de enige treffer van de avond op Sportcomplex Zoudenbalch.
Precies een week nadat hij zijn rentree in het FC Utrecht-shirt opluistert met een doelpunt tegen Derdeklasser DESTO uit Vleuten, laat aanvaller Gyrano Kerk zien ook tegen een ploeg van beduidend hoger niveau het net te kunnen laten bollen. De rappe voorhoedespeler, terug in Utrecht na een seizoen op huurbasis bij Helmond Sport, is er als de kippen bij om een rebound om te zetten in een treffer. Twee minuten voor tijd passeert hij keeper Steffen Scharbaum. En bepaalt Kerk de eindstand van de tweede oefengalop van FC Utrecht van deze jaargang op 1-0.

Twee helften, twee teams
Het is een wedstrijd van twee helften; letterlijk en figuurlijk. FC Utrecht begint aan het tweede deel van de partij namelijk met tien spelers die tijdens de eerste helft nog niet in actie komen. Alleen Willem Janssen speelt meer dan één helft; hij maakt zeventig speelminuten en doet dat net als een week eerder in het hart van de defensie.

Terug
Het is deze avond de Wedstrijd van de Terugkeer. De verdedigers Kevin Conboy en Sean Klaiber hebben het krachthonk na een revalidatieperiode voor het veld verruild en Sofyan Amrabat en Sébastien Haller maken hun eerste speelminuten van de jaargang. Het duo krijgt een week eerder nog respijt, vanwege verplichtingen met vertegenwoordigende teams van respectievelijk Marokko en Frankrijk eerder in juni.

Kansen
Veel kansen krijgen de pak ‘m beet 550 aanwezige toeschouwers bij het oefenduel tussen de Eredivisionist en de Regionalliga-ploeg van de Nederlandse trainer Arie van Lent niet te zien. De meeste mogelijkheden zijn overigens wel voor FC Utrecht, dat één keer aan het wankelen wordt gebracht als Kwame Yeboah doorbreekt. Thijmen Nijhuis is het die met een knappe parade het Duitse gevaar in de kiem smoort.

Zaterdag naar De Blauwen
De volgende oefenpartij van FC Utrecht is zaterdag. Die dag gaat het team van trainer/coach Erik ten Hag op bezoek bij SV Spakenburg. De jubileumwedstrijd van De Blauwen, die 85 jaar bestaan, begint aan de blauwe zijde van De Westmaat om 14.30 uur.

FC Utrecht - Borussia Mönchengladbach II 1-0 (0-0)
88. Gyrano Kerk 1-0

Gele kaarten: Maarten Peijnenburg (FC Utrecht), Bilal Sezer en Marco Komenda (beiden Borussia Mönchengladbach II).

Toeschouwers: 550.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Tim Brinkman; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig, Nacer Barazite; Rubio Rubin, Kristoffer Peterson.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Menno Heus; Sean Klaiber, Willem Janssen (71. Maarten Peijnenburg), Jelle de Lange, Kevin Conboy; Darren Rosheuvel, Patrick Joosten, Sofyan Amrabat, Karim Loukili; Sébastien Haller, Gyrano Kerk.

Opstelling Borussia Mönchengladbach II:
Steffen Scharbaum; Justin Hoffmans (77. Paul Szymanski), Gino van den Berg, Oliver Stang, Marco Komenda (82. Nicolas Clasen); Thomas Kraus, Michel Lieder, Mike Feigenspan (66. Marcel Canadi), Bilal Sezer; Dennis Eckert (46. Gianluca Rizzo), Kwame Yeboah (58. Mandela Egbo).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht