FC Utrecht slaat toe in laatste kwart

FC Utrecht slaat toe in laatste kwart

FC Utrecht heeft in het laatste kwart van de wedstrijd tegen NEC het verschil gemaakt. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag schreef tegen de directe concurrent drie punten bij dankzij doelpunten van Ruud Boymans, Nacer Barazite en Sébastien Haller.
Driekwart van de wedstrijd FC Utrecht - NEC zit erop als vierde official Joey Kooij zijn wisselbord in de lucht houdt. Een rode 9 en een groene 10 zijn te zien. Dat betekent zoveel als: Nacer Barazite komt erin als vervanger van Ruud Boymans.

Het verschil
En Barazite, die in programmaboekje FC Today nog laat optekenen dat het ‘tijd is om te pieken en zelf vaak op het juiste moment piekt’, is precies zes minuten later De Gevierde Man. Hij scoort na een puntgave voorzet van Andreas Ludwig de 2-1 en bereidt, met een goede loopactie en een afgemeten bal breed, de 3-1 voor. Die wordt gemaakt door Sébastien Haller, die daarmee al zijn zeventiende treffer van dit seizoen lukt.

Impact
Barazite is de eerste FC Utrecht-invaller sinds Leon de Kogel in december 2012, als de ploeg het tegen sc Heerenveen opneemt, die bij twee doelpunten betrokken is. Dat zegt voldoende over de impact die de aanvaller maakt.

Doelpuntenzakje
FC Utrecht maakt het verschil van de partij in het laatste kwart, maar begint ook ijzersterk aan het duel met directe concurrent NEC; geducht vanwege de stugge achterhoede. En spelend met liefst drie centrale verdedigers, die als taak hebben Haller en Boymans van het scoren te houden. Het laatste woord is een dik kwartier voor tijd aan Haller, maar als eerste doet Boymans een duit in het doelpuntenzakje. Al na drie minuten werkt hij van dichtbij de 1-0 tegen de touwen.

Gelijkmaker
NEC maakt vlak voor de rust de 1-1. Todd Kane is het die met een ziedend schot Filip Bednarek het nakijken geeft. Bednarek, de Poolse sluitpost die zijn Eredivisiedebuut maakt in een zonovergoten Stadion Galgenwaard en dat met verve doet. Spierballen toont. Net als de rest van FC Utrecht, dat na de break heer en meester is en het verschil maakt. Dat drie punten pakt en daardoor oprukt naar de vierde plaats op de ranglijst.

Uitduel
En zondag? Dan reist het team van Ten Hag af naar de Amsterdam ArenA. Daar is koploper Ajax die dag vanaf 12.30 uur de tegenstander van de Domstedelingen.

FC Utrecht - NEC 3-1 (1-1)
4. Ruud Boymans 1-0
44. Todd Kane 1-1
70. Nacer Barazite 2-1
73. Sébastien Haller 3-1

Gele kaarten: Chris Kum (FC Utrecht) en Lucas Woudenberg (NEC).

Rode kaart: 87. Wojciech Golla (NEC, neerhalen doorgebroken speler).

Toeschouwers: 18.729.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Bart Ramselaar (88. Yassin Ayoub, 90+3. Patrick Joosten), Andreas Ludwig, Willem Janssen; Ruud Boymans (67. Nacer Barazite), Sébastien Haller.

Opstelling NEC:
Brad Jones; Todd Kane, Dario Dumić, Rens van Eijden, Wojciech Golla, Lucas Woudenberg; Janio Bikel (75. Mihai Roman), Gregor Breinburg, Navarone Foor; Joey Sleegers, Anthony Limbombe. 

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht