FC Utrecht-shirts verdwenen van herdenkingsplaats

De FC Utrecht-shirts die bij de herdenkingsplek bij het 24 Oktoberplein lagen, zijn verdwenen. De shirts waren door nabestaanden van de slachtoffers opgehangen. FC Utrecht had ze speciaal voor de herdenking laten drukken, met de namen van twee slachtoffers die fan waren van de voetbalclub.


Utreg

Het is niet duidelijk waarom de shirts bij de herdenkingsplaats zijn weggehaald. Mensen die de herdenkingsplaats bezochten viel het op dat ze er niet meer hingen. De gemeente heeft ze in elk geval niet weggehaald. ,,We weten niet of de shirts gestolen zijn. Misschien hebben bekenden ze wel weggehaald", aldus gemeentewoordvoerder Jennifer Felix.  De gemeente heeft twee ‘signalen’ gehad van spullen die verdwenen zijn van de herdenkingsplek. 

Aankomende dinsdag, 9 april, worden alle spullen bij de herdenkingsplek weggehaaldom plaats te maken voor planten en witte en rode bloemen. Medewerkers van de gemeente sorteren dan ter plekke alle kaartjes, tekeningen en knuffels. Alle spullen worden opgeslagen. Wat er met de spullen gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. ,,Dat wordt op op een later moment besloten, in overleg met de nabestaanden", aldus Felix. 

Ook de condoleanceregisters op het Stadskantoor en bij Wijkcentrum Vleuten-De Meern sluiten volgende week. Tot en met maandag 8 april kan er nog getekend worden. Nabestaanden krijgen een bundeling van de registers. 

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht