FC Utrecht plaatst Van der Maarel in de wachtkamer

FC Utrecht plaatst Van der Maarel in de wachtkamer

Of de toekomst van Mark van der Maarel bij FC Utrecht ligt, is nog onduidelijk. De verdediger is in het bezit van een aflopend contract en heeft nog geen aanbieding ontvangen om te verlengen.


Dat mag opmerkelijk genoemd worden, aangezien Van der Maarel bezig is aan een prima seizoen. In de winterstop had de mandekker meerdere opties om naar het buitenland te vertrekken, maar FC Utrecht liet hem mede vanwege de nodige blessures binnen de selectie niet gaan. De verwachting is dat Van der Maarel de komende tijd alsnog een aanbieding krijgt om zijn contract te verlengen.

"Mark staat er top op, dat weet hij en iedereen. We hebben te maken met een budget voor het komende seizoen waaraan we ons moeten houden. Vandaar dat we moeten wachten tot we de juiste ruimte in onze nieuwe begroting kunnen vinden de komende maanden", legt algemeen directeur Wilco van Schaik uit aan Voetbal International. "Wij leven hier naar ons budget en mogelijkheden, dat zijn de afspraken die we hebben gemaakt binnen ons beleid met onze raad van commissarissen. Met Mark ga ik binnenkort eens een bakkie koffie drinken, dat hebben we afgesproken."

De 26-jarige Van der Maarel is bezig aan zijn zevende seizoen bij FC Utrecht en draagt regelmatig de aanvoerdersband wanneer de eerste aanvoerder Willem Janssen er niet bij is. De rechtsback, die ook centraal in de defensie uit de voeten kan, speelde al 154 wedstrijden in de Eredivisie voor FC Utrecht, waarin hij twee keer tot scoren kwam. Eerder ontvingen spelers als Timo Letschert en Nacer Barazite al wél een aanbieding van de club uit de Domstad om te verlengen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht