FC Utrecht past en meet naar start tweede seizoenshelft

FC Utrecht past en meet naar start tweede seizoenshelft

Oefenduel FC Volendam in teken van ritme en Brama

FC Utrecht heeft gisteren (maandag) een oefenwedstrijd in het KRAS Stadion gewonnen met 0-3 van Eerste Divisionist FC Volendam. In een weinig spectaculaire wedstrijd tekenden Yassin Ayoub, Sébastien Haller en Nick Venema voor de scores.
Druk coachend, stofzuigend op het middenveld, effectief in de passing. Niet de score, als wel de rol van Wout Brama was hét verhaal van het treffen op de Dijk. Brama maakte zijn eerste officiële speelminuten voor de Domstedelingen om zich de Rico Strieder-rol eigen te maken. Op het oog brengt de van PEC Zwolle overgenomen speler het er in Volendam goed vanaf. FC Utrecht heeft het overgrote deel van de wedstrijd een overwicht.

Clean sheet
Toch lijkt het in de beginfase even fout te gaan. Een kleine tien minuten voordat Yassin Ayoub een kogel via de binnenkant paal binnentikt is het FC Volendam dat enkele minuten oorlog maakt in de 16 van keeper David Jensen. Die houdt zijn doel op wonderbaarlijke wijze schoon. Het is alsof elke raket richting de kruising het beste uit de Deen haalt: op stijlvolle wijze zweefduikt hij zich naar een clean sheet.

Spitsvondig
In het waterkoude Volendam sleurt de aanval van FC Utrecht de rest van het duel richting het vijandige doel, maar echt gevaarlijk wordt het slechts een enkele keer. Toen de voorzet van Richairo Zivkovic panklaar voor Sébastien Haller werd neergelegd bijvoorbeeld. De makkelijke scoringskans is niet aan de Fransman besteed. Hij drukt de bal rechts van het doel. Een minuut later valt een frommelgoal wel. Uit de lucht. Letterlijk. De bal stuitert via de knie van de clubtopscorer en hobbelt de goal in. 

De belangrijke bijrol? Die is er voor "understudy" Nick Venema. Het talent uit U19 heeft uiteindelijk drie minuten nodig om zijn opwachting in het eerste elftal met een goal te bekronen. Zijn solo en schot verdwijnen in de Volendamse doelmond en bepalen de eindstand. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht