FC Utrecht pakt een zuurverdiend punt in Arnhem

FC Utrecht pakt een zuurverdiend punt in Arnhem

Ploeg uit Domstad gaat interlandweekend in met twee punten.

FC Utrecht speelde vanavond (vrijdag) gelijk in GelreDome. Het Eredivisieduel met Vitesse eindigde in 1-1. Het was voor de zevende keer in successie dat FC Utrecht in een uitpartij zonder nederlaag bleef.
Een simpel balletje op het hoofd. Een knik en Eloy Room was verslagen. Het was een van de weinige keren dat Room naar de grond moest, maar het kostte de gastheren uit Gelderland wel twee punten. Het was Sébastien Haller die de keeper verschalkte en opnieuw zijn waarde liet zien voor de FC. Giovanni Troupée gaf het lepe balletje dat de score gelijktrok.

Doeltreffende combinatie
Tot die tijd werd FC Utrecht door Vitesse teruggedrongen op eigen helft. De combinatie Ricky van Wolfswinkel – Milot Rashica bleek een giftige. Keer op keer bezorgden zij de Utrechtse verdediging kopzorgen. Een hakje, een steekpass, een felle dribbel: tijdens één van deze acties werd een dubbele schaar FC Utrecht fataal. Rashica gooide de bal op Van Wolfswinkel, die Ruiter verschalkte.

Tactische wissel
Ten Hag zinde op mogelijkheden om de wedstrijd naar de hand te zetten. Een dubbele wissel volgde: Braafheid en Zivkovic kwamen tussen de lijnen en brachten het team bewustzijn. Met effect. FC Utrecht kreeg meer controle, hield Vitesse verder van het doel en maakte de gelijkmaker.

Mooie reeks
Door het gelijkspel blijft FC Utrecht ook de zevende uitwedstrijd op rij ongeslagen. Tegen Vitesse spreekt de reeks ook tot de verbeelding. De laatste zes keer wist FC Utrecht in ieder geval een punt mee te nemen tegen de Gelderlanders.

Cambuur op Zoudenbalch
Ook in het interlandweekend blijft Erik ten Hag druk bezig met het bouwen van zijn team. Alhoewel er geen competitieverplichtingen zijn, en veel spelers volgend weekend voor hun land uitkomen, richt FC Utrecht zich op de komst van SC Cambuur. De Friezen zijn donderdag 1 september om 14.30 uur te gast op sportcomplex Zoudenbalch.

Vitesse - FC Utrecht 1-1 (1-0)
28. Ricky van Wolfswinkel 1-0
68. Sébastien Haller 1-1

Gele kaarten: Kelvin Leerdam (Vitesse) en Andreas Ludwig (FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.105

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Opstelling Vitesse:
Eloy Room; Maikel van der Werff; Kelvin Leerdam; Arnold Kruijswijk; Milot Rashica; Nathan (70. Mitchell van Bergen); Ricky van Wolfswinkel; Marvelous Nakamba; Sheran Yeini; Lewis Baker

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Kevin Conboy; Yassin Ayoub; Rico Strieder (61. Edson Braafheid); Andreas Ludwig; Sofyan Amrabat; Patrick Joosten (61. Richairo Zivkovic); Sébastien Haller (64. Gyrano Kerk).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht