FC Utrecht opnieuw feilloos in Friesland

FC Utrecht opnieuw feilloos in Friesland

FC Utrecht heeft opnieuw van zich doen spreken. Drie dagen nadat de ploeg zich plaatste voor de finale van de KNVB Beker, pakte het team drie punten tegen concurrent sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag met liefst 0-4 van sc Heerenveen.
Kale koppen niet te stoppen, Ruud, Ruud!’, klinkt het na een minuut of 75 spelen uit de kelen van de meegereisde FC Utrecht-supporters in het Abe Lenstra Stadion. Ruud Boymans, de ‘Ruud’ die bedoeld wordt, heeft dan net de 0-2 gemaakt. Op aangeven van Willem Janssen, die de bal krijgt van Rico Strieder, werkt Boymans de bal binnen. En scoort hij een doelpunt dat voor opluchting zorgt.

Gros
FC Utrecht? Dat kan dan immers nauwelijks nog iets gebeuren. Gros van de pot gespeeld, 0-2 voorsprong en, zoals dat al vanaf speelminuut 31 het geval is, met een man meer op het veld. Het is na een half uur spelen sc Heerenveen-middenvelder Joey van den Berg die na het maken van een stevige overtreding op Sébastien Haller een rode prent krijgt van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Rappe voorsprong
Op dat moment staan de Utrechters al met 0-1 voor. Andreas Ludwig is het die na vijf minuten voetbal in het Abe Lenstra Stadion de score opent. Op aangeven van Haller legt hij doelman Erwin Mulder in de luren. Ludwig bezorgt FC Utrecht daarmee een droomstart.

Doelpuntenzakje
‘Kale koppen niet te stoppen, Ruud, Ruud!’, wordt opnieuw massaal ingezet in speelminuut 78. Drie minuten nadat hij de 0-2 maakt, lukt Boymans ook de 0-3. En het feest wordt nog mooier en grootser als Chris Kum een paar minuten voor tijd ook een duit in het doelpuntenzakje doet. De verdediger, nota bene oud-speler van sc Heerenveen, knikt de bal op aangeven van de ingevallen Nacer Barazite in de kruising.

Feilloos
Feilloos in Friesland, dat is FC Utrecht dit seizoen. Het team van trainer/coach Ten Hag won in Sneek in het kader van de KNVB Beker al met 0-2 van ONS en legde in Leeuwarden ongeveer een maand geleden SC Cambuur met 0-2 over de knie.

ADO Den Haag-thuis
FC Utrecht speelt op zondag 13 maart weer een wedstrijd. Die dag is ADO Den Haag te gast in Stadion Galgenwaard, waar dan om 12.30 uur wordt afgetrapt. Scoor je kaarten nu al ONLINE of vanaf dinsdag in de FC Utrecht Fanshop!

sc Heerenveen - FC Utrecht 0-4 (0-1)
6. Andreas Ludwig 0-1
75. Ruud Boymans 0-2
78. Ruud Boymans 0-3
86. Chris Kum 0-4

Gele kaarten: Caner Cavlan (sc Heerenveen), Ruud Boymans, Timo Letschert, Ruben Ligeon en Bart Ramselaar (allen FC Utrecht).

Rode kaart: 31. Joey van den Berg (sc Heerenveen).

Toeschouwers: 21.300.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Pele van Anholt, Jerry St. Juste, Joost van Aken, Caner Cavlan; Morten Thorsby, Stefano Marzo, Joey van den Berg; Arben Zeneli (66. Henk Veerman), Mitchell te Vrede, Sam Larsson (76. Youes Namli).

Opstelling FC Utrecht: 
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert (49. Ruben Ligeon), Chris Kum; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig, Willem Janssen (82. Nacer Barazite); Ruud Boymans, Sébastien Haller (52. Patrick Joosten). 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht