FC Utrecht oogst een punt in Polman Stadion

FC Utrecht oogst een punt in Polman Stadion

FC Utrecht speelde in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Heracles Almelo vanavond (zaterdag) met 1-1 gelijk. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag kwam terug van een 1-0 achterstand.

 
Als een duveltje uit een Tsjechisch doosje is hij er. Jaroslav Navratil, spits van Heracles Almelo. Een Heracles Almelo dat voorzichtig te werk gaat op het eigen kunstgrasveld. De kat uit de boom kijkt. En dan plotsklaps toeslaat. Een voorzet van Robin Gosens, een volley van Navratil. 1-0, tien minuten na de rust.

Microfoon snel weer nodig
Je zou er zomaar even van uit je doen kunnen raken, maar niet als je FC Utrecht bent. Die ploeg gaat verder met hetgeen het vanaf de eerste minuut al doet: jacht maken op een treffer. En die komt er. Tegen de tijd dat het vieren van de 1-0 goed en wel is afgelopen in Almelo, mag de spreekstalmeester alweer naar zijn microfoon grijpen.

Ludwig schiet met scherp
‘De stand is 1-1 geworden. Doelpuntenmaker: Andreas Ludwig’, roept hij dan om. De Duitser legt met een bekeken schot keeper Bram Castro in de luren. Erg hard is het schot van Ludwig niet, maar de bal heeft de juiste vaart en de juiste koers. Juist genoeg voor de gelijkmaker en een feestje in het uitvak, van waaruit 330 Utrechtse fans het duel met de Heraclieden aanschouwen.

FC Utrecht bovenliggende partij
Vanuit hun vak in het vernieuwde Polman Stadion zien de supporters uit de Domstad een FC Utrecht dat meer initiatief toont, meer aanvalt, meer balbezit heeft en de meeste kansen krijgt. Maar bij die mogelijkheden, behoudens dus het schot van Ludwig, wil het telkens niet lukken.

Alert
FC Utrecht is alert op de counter waarop Heracles Almelo loert en hoewel ook de ploeg uit Overijssel nog enkele mogelijkheden krijgt, levert dat geen winnende treffer op.

Zondag 10 april: FC Utrecht - NEC 
Op zondag 10 april speelt FC Utrecht opnieuw tegen een ploeg uit het linkerrijtje. Die dag komt NEC op bezoek in Stadion Galgenwaard en wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-1 (0-0)
55. Jaroslav Navratil 1-0
58. Andreas Ludwig 1-1

Gele kaarten: Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo) en Andreas Ludwig (FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.011.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus; Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani, Robin Gosens (87. Brahim Darri), Thomas Bruns; Jaroslav Navratil (77. Peter van Ooijen), Wout Weghorst.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig, Willem Janssen; Nacer Barazite (71. Ruud Boymans), Sébastien Haller.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht