FC Utrecht - NAC Breda 1-1

FC Utrecht - NAC Breda 1-1

Braafheid en Ruiter maken rentree, officieus debuut voor Mallahi in vriendschappelijk duel tussen FC Utrecht en NAC Breda (1-1). 

FC Utrecht speelde vanmiddag (dinsdag) op Sportcomplex Zoudenbalch met 1-1 gelijk tegen Jupiler League-team NAC Breda. In de vriendschappelijke wedstrijd maakten Edson Braafheid en Robbin Ruiter hun rentree na lang te hebben gerevalideerd en was er het officieuze FC Utrecht-debuut voor jeugdspeler Mohamed Mallahi.
‘En dan de opstelling van FC Utrecht’, klinkt het vanuit de bestuurskamer. ‘Met nummer 1: Robbin Ruiter.’ Het klinkt voor menig FC Utrecht-supporter vertrouwd, maar de laatste maanden was het dat niet. Ruiter raakt op 27 november in het duel met Feyenoord geblesseerd en maakt in het oefenduel met NAC Breda zijn rentree onder de lat. Daarmee is één van de mijlpalen genoemd.


Braafheid terug
Een andere mijlpaal dient zich in speelminuut 62 aan. Dan komt Edson Braafheid binnen de lijnen. Een bijzondere invalbeurt, want de routinier van de Utrechters zet daarmee zijn eerste stappen op het wedstrijdveld na een maandenlange revalidatie. Op 26 augustus slaat in GelreDome bij hem het noodlot toe, tegen NAC Breda voelt hij zich ein-de-lijk weer voetballer.

Mallahi toont zich
Voor Mohamed Mallahi is de oefenwedstrijd tegen de Bredanaars er ook één om niet snel te vergeten. De jeugdspeler van FC Utrecht komt in minuut 68 in het veld en maakt zo, als vervanger van Nick Venema, zijn officieuze debuut in het vaandelteam van de FC uit de Domstad. Met het nummer 61 op zijn rug maakt hij zijn eerste meters en minuten in FC Utrecht 1.

Jeugdinternationals scoren
Tot scoren komt de jeugdinternational niet. Dat geldt wel voor twee andere jeugdinternationals; één van FC Utrecht en één die in Bredase dienst speelt. Nick Venema opent namens FC Utrecht na een klein kwartier spelen de score. Op aangeven van Zakaria Labyad lukt hij van dichtbij de 1-0. Dik vijf minuten later bepaalt Belgisch jeugdinternational Cyriel Dessers de eindstand op 1-1. De sterke spits schiet de bal hard tegen de touwen.

Memorabel
Over en weer zijn er op de zoden van Zoudenbalch nog wel de nodige kansen, maar gescoord wordt er niet meer in de vriendschappelijke partij die desalniettemin memorabel is. Zéker voor Braafheid, Ruiter en Mallahi.  

FC Utrecht - NAC Breda 1-1 (1-1)
14. Nick Venema 1-0
21. Cyriel Dessers 1-1

Toeschouwers: 350.

Scheidsrechter: Luca Cantineau.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Willem Janssen (46. Ramon Leeuwin), Kevin Conboy, Jeff Hardeveld; Darren Rosheuvel (62. Edson Braafheid), Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (80. Hamza Boukhari); Nick Venema (68. Mohamed Mallahi), Sébastien Haller (46. Gyrano Kerk).

Opstelling NAC Breda:
Andries Noppert; Fabian Sporkslede, Bart Meijers (80. Gino Demon), Shane O’Neill (62. Grad Damen), Ashley Smith Brown; Thomas Agyepong (70. Mubarak Olufisayo Olatayo Adarabioyo), Arno Verschueren (62. Robbie Haemhouts), Vinnie Vermeer, Mounir El Allouchi (80. James Horsfield); Cyriel Dessers (62. Jeff Stans), Jari Oosterwijk. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht