FC Utrecht met overwinning het weekend in

FC Utrecht met overwinning het weekend in

FC Utrecht heeft speelronde 28 geopend met een overwinning. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag was vanavond (vrijdag) met 2-1 te sterk voor Excelsior. Sébastien Haller maakte beide Utrechtse doelpunten.
‘Je moet killen op het moment dat je daarvoor de kans krijgt’, is de boodschap die oefenmeester Ten Hag van FC Utrecht daags voor het duel met Excelsior verkondigt. Killen als het kan, is wat FC Utrecht in zijn algemeen en Sébastien Haller in het bijzonder doet. Twee keer. En dat is tegen Excelsior precies genoeg.

Daddy Cool
De eerste keer? Na een dik half uur. De bal gaat op de stip. Als ware hij ‘Daddy Cool’ zet Haller zichzelf achter de bal. Even kalm als overtuigend stuurt de Fransman de bal het doel in en keeper Tom Muyters de verkeerde kant op: 1-1.

Weer Haller
Het tweede moment? Op slag van rust. Haller – weer hij – maakt het meeste van een bal waarop veel spitsen vermoedelijk niet eens zouden reageren. Hij gaat het luchtduel aan met keeper Muyters. En hoewel de sluitpost in tegenstelling tot de aanvaller zijn handen mag gebruiken, is het de Fransman die als winnaar uit de strijd komt. En met z’n hoofd de bal in het doel kopt: 2-1.

Precies hij
Daarmee zoekt FC Utrecht de kleedkamer op met een voorsprong. Veertig minuten eerder ziet de voetbalwereld er in Stadion Galgenwaard heel anders uit. Vanuit een vrije trap valt de bal voor de voeten van Rick Kruys. En precies hij, jeugdproduct van FC Utrecht, toekomstig jeugdtrainer van FC Utrecht, is het die met een schot voor de 0-1 zorgt.

Veilige haven
De snelle achterstand – er zijn amper vijf minuten gespeeld als de Kralingers scoren – zorgt voor wat schrik, maar wordt omgebogen. FC Utrecht brengt de punten veilig thuis. Ze gaan mee op de stapel, die inmiddels uit 45 punten bestaat. Mee het weekend in, mee de cruciale eindfase van het seizoen in. 

FC Utrecht - Excelsior 2-1 (2-1)
5. Rick Kruys 0-1
33. Sébastien Haller 1-1
45. Sébastien Haller 2-1

Gele kaarten: Bart Ramselaar (FC Utrecht), Jurgen Mattheij, Brandley Kuwas, Adil Auassar, Kevin Vermeulen (Excelsior).

Toeschouwers: 16.081.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van de Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig, Willem Janssen; Nacer Barazite (81. Patrick Joosten), Sébastien Haller.

Opstelling Excelsior:
Tom Muyters; Daan Bovenberg, Sander Fischer, Jurgen Mattheij, Bas Kuipers; Luigi Bruins, Rick Kruys (78. Michiel Hemmen), Jeff Stans (61. Adil Auassar); Brandley Kuwas (68. Kevin Vermeulen), Tom van Weert, Stanley Elbers. 

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht