FC Utrecht legt het af tegen 1. FC Union Berlin

FC Utrecht legt het af tegen 1. FC Union Berlin

FC Utrecht kon het vanmiddag (zaterdag) niet bolgewerkt krijgen in Berlijn. Daar, in Stadion An der Alte Försterei, verloren de Utrechters in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-0 van 1. FC Union Berlin.


Een krap uur gespeeld, en niets aan de hand. FC Utrecht geeft in het imposante Stadion An der Alten Försterei niet of nauwelijks kansen weg tegen 1. FC Union Berlin en een brilstand na negentig minuten wint bij de bookmakers met de seconde aan populariteit. Er staan twee teams tegenover elkaar die compact spelen. Stilstaande fases zoals corners en vrije trappen; die leveren vaak nog het meeste gevaar op.

Snel
Maar dan ineens gaat het snel. Boem, 1-0. Hup, 2-0. En in de laatste minuut van de partij ook nog 3-0. 1. FC Union Berlin maakt in de laatste dertig minuten van het duel op perfecte wijze gebruik van de ruimte die de ploeg geboden wordt door FC Utrecht, dat bepaald niet doortastend te werk gaat tijdens de laatste loodjes van de oefencampagne.

Moeilijk
Debutant David Jensen ziet de ballen in het laatste half uur van de pot vanuit alle hoeken op zich afkomen. Enkele keren brengt hij redding; en knap ook. Op de 1-0 is de boomlange Deen volstrekt kansloos. Damir Kreilach jaagt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied stijf in de kruising. Bij de 2-0 pareert Jensen in eerste instantie nog een schot, maar moet hij tot zijn spijt constateren dat de reboundhonger van de Berlijners groter is dan die van de Utrechters. Steven Skrzybski pakt het presentje met plezier uit.

Redondo de derde
Het derde doelpunt van de middag wordt in de laatste tellen van de wedstrijd gemaakt door invaller Redondo. Hij schiet knap raak en zo kan het dat FC Utrecht, ondanks een verdienstelijk eerste uur in Berlijn, met een ruim verlies van het veld stapt in Stadion An der Alten Försterei.

Cult
Daar hebben honderd meegereisde supporters van FC Utrecht een mooie voetbalmiddag. Ze snuiven de typisch Duitse voetbalcultuur op, en meer bijzonder het unieke sfeertje dat er heerst bij volksclub ‘Eisern’ 1. FC Union Berlin. Een club waarbij de fans zélf het stadion hebben gebouwd en bloed doneerden bij de bloedbank om het geld dat dat opleverde vervolgens naar de club over te maken toen hun ‘Eisern’ in financiële nood was.

Einde oefencampagne
Met de nederlaag in Berlijn is er een einde gekomen aan de oefencampagne van FC Utrecht in aanloop naar de competitiestart van het seizoen 2016/2017. Zaterdag begint voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV. In Stadion Galgenwaard wordt die dag om 19.45 uur afgetrapt.

1. FC Union Berlin - FC Utrecht 3-0 (0-0)
66. Damir Kreilach 1-0
70. Steven Skrzybski 2-0
90. Redondo 3-0

Gele kaarten: Felix Kroos (1. FC Union Berlin) en Sébastien Haller (FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.124.

Scheidsrechter: Alexander Sather.

Opstelling 1. FC Union Berlin:
Busk; Cristopher Trimmel (73. Benjamin Kessel), Toni Leistner (83. Roberto Puncec), Fabian Schönheim, Kristian Pedersen; Stephan Fürstner (81. Michael Parensen), Felix Kroos (73. Eroll Zejnullahu), Damir Kreilach; Steven Skrzybski, Philipp Hosiner (81. Sören Brandy), Adrian Nikci (62. Redondo).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber (62. Giovanni Troupée), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Rico Strieder, Bart Ramselaar (62. Patrick Joosten), Andreas Ludwig (38. Sofyan Amrabat), Yassin Ayoub; Rubio Rubin (77. Gyrano Kerk), Sébastien Haller.
Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht