FC Utrecht laat Ajax ontsnappen

FC Utrecht laat Ajax ontsnappen

Prachtige reeks komt ten einde door zondagsschot in Stadion Galgenwaard (0-1).

FC Utrecht heeft Ajax vanmiddag (zondag) laten ontsnappen. In Stadion Galgenwaard waren er met name in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden voor de Utrechters om op voorsprong te komen, maar uiteindelijk was het Ajax dat de punten mee naar Amsterdam nam. Een zondagsschot van Lasse Schöne besliste de spannende partij: 0-1.
Het is dé ultieme mogelijkheid op de 0-1. Lasse Schöne krijgt ‘m, na een uur voetballen. Dan wijst scheidsrechter Björn Kuipers naar de stip en meldt de Deen zich bij de bal. Het uitvak houdt de adem in, vanuit de thuisvakken klinkt gefluit. David Jensen, ook al uit Denemarken, maakt zich klaar op wat komen gaat. Maar wat blijkt: er komt eigenlijk niets. Ja, een schot natuurlijk. Maar de bal gaat over. Schöne mist de pingel en na een uur spelen blijft er dus de brilstand op het bord staan.

Aanvallen
Dat die score er nog is op dat moment, is een klein mirakel. Want voor die tijd heeft FC Utrecht ook al de nodige kansen gehad. Een vol Stadion Galgenwaard schudt op zijn grondvesten in het laatste kwartier van de eerste helft. FC Utrecht zet aan, en doet dat in de allerhoogste versnelling. Dat levert dreiging op. En kansen dus. Maar steeds ligt er wel een Ajacied in de weg, of pareert André Onana de bal. Op één keer na. Richairo Zivkovic komt tot een schot, maar raakt de paal.

Net niet lekker
De bal, die valt voorin bij FC Utrecht uiteindelijk te vaak nét niet lekker. Nét niet daar waar je ‘m zou willen hebben, net niet daar waar een Utrechtse speler staat. Net wél daar waar de Ajacieden zich hebben opgesteld.

Zondagsschot
Waar Schöne er vanaf elf meter vanuit stilstand niet in slaagt de bal tussen de palen en onder de lat te mikken, daar doet de Deen dat vanuit een waanzinnig moeilijke positie een kleine tien minuten voor tijd wél. Bij een afgeslagen hoekschop van Ajax valt de bal voor de voeten van de routinier en die roeit het leer ogenschijnlijk zonder nadenken feilloos in de verre kruising: 0-1.

Offensief
In de slotfase van de partij probeert FC Utrecht via een slotoffensief nog een gelijkmaker af te dwingen, maar zijn de Domstedelingen onvoldoende scherp in en rondom de zestien van de Amsterdammers. Daardoor komt aan een serie van tien competitiepartijen zonder nederlaag een einde.

Woensdag bekervoetbaldag
De bal gaat woensdag alweer rollen in Stadion Galgenwaard. Die dag speelt FC Utrecht in de kwartfinale van de KNVB Beker thuis tegen SC Cambuur. Dat duel begint om 18.30 uur. 

FC Utrecht - Ajax 0-1 (0-0)
83. Lasse Schöne 0-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Justin Kluivert (allen Ajax).

Toeschouwers: 21.009.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin (64. Giovanni Troupée), Willem Janssen, Robin van der Meer; Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (86. Menno Koch); Richairo Zivkovic (76. Kristoffer Peterson), Sébastien Haller.

Opstelling Ajax:
André Onana; Joel Veltman, Davinson Sánchez (74. Matthijs de Ligt), Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Lasse Schöne, Davy Klaassen, Hakim Ziyech (90. Donny van de Beek); Anwar El Ghazi (73. Justin Kluivert), Kasper Dolberg, Amin Younes.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht