FC Utrecht knikkert FC Twente uit KNVB Beker

FC Utrecht knikkert FC Twente uit KNVB Beker

Cupfighter uit Domstad klopt Tukkers in de Grolsch Veste met 1-3.

FC Utrecht heeft de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Dat deed de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag door in Enschede met 1-3 van collega-Eredivisionist FC Twente te winnen.
Het is even volhouden nog. Het is gaan met die banaan. Alles geven. Knokken, zoals dat hoort bij de cupfighter die FC Utrecht is. Het is alle hens aan dek in de laatste paar minuten van de wedstrijd. De Utrechters staan met 1-2 voor en kunnen de volgende ronde welhaast ruiken; maar dat telt niet. Het telt in de beker pas als de pot klaar is. Als de buit binnen is.

Ontlading
En binnen komt die buit. Gepakt wordt die partij. Als FC Twente met alles en iedereen naar voren is gegaan voor een corner, een allerlaatste strohalm, slaat FC Utrecht genadeloos toe. Kevin Conboy roeit de bal weg, Richairo Zivkovic blijkt in een rechtstreeks sprintduel vele malen sneller dan captain Stefan Thesker van de Tukkers en de spits schuift de bal in een verlaten doel: 1-3. Ontlading. Winst. Eindelijk, zo je bijna zeggen.

Een beetje fortuinlijk (1)
Diezelfde Zivkovic is het die de score opent in Enschede. Dat doet de aanvaller na een dik kwartier spelen. Nacer Barazite schiet en min of meer per toeval raakt de bal Zivkovic. Daardoor krijgt het leer een onverwachte wending; voor alle toeschouwers, maar ook en meer belangrijk in dit geval: voor keeper Nick Marsman. De goalie van FC Twente is kansloos op de carambole: 0-1.

Een beetje fortuinlijk (2)
Meer en meer krijgt FC Twente vat op het spel na die openingstreffer en het is niet lang na de rust dat de Tukkers, ook met een behoorlijke portie geluk, op gelijke hoogte komen. Yaw Yeboah neemt een vrije trap en via de Utrechtse muur stuitert de bal voor de voeten van Enes Unal. Van de ene Manchester City-huurling naar de andere Citizen; en die laatste haalt doeltreffend uit: 1-1. Het is de enige keer dat Robbin Ruiter het nakijken heeft. De keeper blinkt uit met diverse goede reddingen, waarover een katachtige save die op social media direct viraal gaat.

Hallo, Haller!
Met afstand de mooiste goal van de avond wordt door Sébastien Haller gemaakt. In de slotfase van de partij is de Fransman nog net zo scherp als bij de aftrap; en dat kan niet van alle spelers van de tegenpartij gezegd worden. Die letten namelijk even niet op bij een snelle ingooi van de Utrechters. Haller krijgt de bal, stormt de zestienmeter in en joekelt het leer tegen de touwen: 1-2.

Twentse stormloop, Utrechtse goal
Met dat doelpunt ontketent Haller een Twentse stormloop op het FC Utrecht-doel, maar dat werkt uiteindelijk juist averechts voor de Tukkers. Want waar zij met z’n allen naar voren lopen, maakt FC Utrecht dankbaar en doeltreffend gebruik van de ruimte die wordt geboden: 1-3, pot beslist, FC Utrecht door, FC Twente exit.

Straks: loting
De loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker is later vanavond, zo rond de klok van 23.00 uur.

Zondag: Sparta Rotterdam-thuis
Lang tijd om na te genieten van het in Enschede geboekte bekersucces is er niet. Zondag speelt FC Utrecht namelijk alweer een wedstrijd. Die dag is Sparta Rotterdam de tegenstander in Stadion Galgenwaard. Kom kijken, er is vrije verkoop en er zijn voor de meeste vakken nog kaarten!

FC Twente - FC Utrecht 1-3 (0-1)
17. Richairo Zivkovic 0-1
54. Enes Unal 1-1
88. Sébastien Haller 1-2
90+3. Richairo Zivkovic 1-3

Gele kaarten: Richairo Zivkovic en Sébastien Haller (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 22.200.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Twente:
Nick Marsman; Hidde ter Avest, Peet Bijen, Stefan Thesker, Dejan Trajkovski; Fredrik Jensen, Jelle van der Heyden, Mateusz Klich; Yaw Yeboah (85. Chinedu Ede), Enes Unal (77. Jari Oosterwijk), Bersant Celina.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub (69. Andreas Ludwig), Nacer Barazite; Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht